От х:

Днес в x:

Volvo представи XC60 с уникална симулация

Volvo XC60 дебютира у нас с уникална симулация на предстоящ сблъсък. Автомобилът се предлага с уникалната технология City Safety, разработена от Volvo, предназначена да избягва сблъсъци при ниска скорост в градското движение и автомобилните колони.

Изследванията показват, че 75 процента от всички съобщени сблъсъци стават при скорост до 30 км/ч. В 50 процента от случаите шофьорът не е задействал спирачките изобщо преди сблъсъка, главно поради отвличане на вниманието. В тези случаи City Safety може да има много важна роля.

XC60 е с 20 сантиметра по-къс от XC70. Дизайнът е типичен за Volvo и скандинавските компании. В задната част мускулестите рамене са подчертани от монтираните в задните лампи характерни LED светлини. За първи път спирачните светлини на Volvo са удвоени, което означава, че целият панел на задните рамена светва при спиране, а това придава на XC60 още по-силен и изразителен характер.
Интериорът е елегантен и луксозен.

Вниманието е фокусирано особено върху шофьора. Сегашното стройно контролно табло е с освежен дизайн с нов вграден мониторен екран, като е леко завъртяно под ъгъл към шофьора. Независимо от това дали клиентът ще избере трезвия черен интериор, или ще го подправи с Lemon Green, цялостното впечатление ще е за много пространство и светлина - най-вече благодарение на новия панорамен покрив от ламинирано стъкло.

Багажното пространство е най-обширното за този клас, като багажното отделение поглъща цели 480 литра. Както е при V70 и XC70, задната седалка се състои от три 40/20/40 сгъваеми секции.

Аудио системата се предлага в три варианта. Най-високият клас, Premium Sound, включва 12 Dynaudio високоговорителя и усилвател с Dolby® Pro Logic® II Surround, осигуряващ 5x130 W звук. Като опция един дигитален subwoofer под пода в багажното отделение може да осигури допълнително 260 W.

Големите 17- или 18-цолови джанти, които са стандартни (19-цоловите са по избор), и 230 мм пътен просвет означават, че Volvo XC60 може да се движи по път, по който обикновените пътнически автомобили не биха могли да се движат. Задното окачване осигурява голямо удобство и контакт с пътя дори когато условията са неблагоприятни. Предното окачване тип „Макферсън" и широката следа също допринасят за прекрасната стабилност по посока на движението. Volvo XC60 предлага много високо равнище на активна сигурност.

Освен задвижването на всички колела (All Wheel Drive with Instant TractionTM) се предлага усъвършенствана функция за увеличаване на стабилността DSTC, която е включена като стандартна характеристика. Освен това са на разположение като опции по избор редица други функции, сред които най-новата асистенция за стабилност на каравана Trailer Stability Assist (TSA), която предлага ненадминат контрол при тегленето на каравана.

Специалният контрол при спускане по стръмнина (Hill Descent Control - HDC) е развита технология на Volvo, която подпомага бавното напредване на първа скорост, когато се шофира по стръмни спускания.

Опцията Four-C прави Volvo XC60 особено удобно. Най-вече на по-лоши пътища. Four-C е модерна, саморегулираща се система за шасито, която използва редица сензори за постоянно наблюдение върху поведението на колата.

Амортисьорите се пренастройват според актуалните условия на пътя за части от секундата. Трите настройки на шасито - Comfort, Advanced и Spor, позволяват на шофьора да нагласи шасито според условията на пътя само с натискането на един бутон. Volvo XC60 се предлага с 6-цилиндров двигател с турбо зареждане с мощност 285 к.с./400 Nm, както и с два мощни и икономични 5-цилиндрови дизелови двигателя.

През 2009 г. ще следва една версия с предно задвижване, с 2,4-литров двигател, зареждан с Евро 5 дизел, с мощност 163 к.с. и с планирани емисии CO2 около 170 g/km.
Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини