От х:

Днес в x:

Ford Mustang 2010 – модернизация на легендата

За 45 години производство, от Ford Mustang са произведени над 9 милиона автомобили.

Сега пред нас е най-новата версия на автомобила легенда, обозначена като модел 2010 г.


Досега продавания модел на Ford Mustang беше представен през 2004 г. Той е комбинация от ретро стил и модерен дизайн. С този си вид колата спечели доста почитатели, особено от по-младото поколение.

За последните пет години обаче, американската конкуренция на Mustang възроди редица свои модели, също радващи се на голяма популярност. Досещате се, че става въпрос за типични американски „мускулести автомобили", като Chevrolet Camaro и Dodge Challenger.


Сега е ред на Ford да отговори и пред нас е обновеният Mustang 2010. Известно е, че досегашната версия е по-съвременна интерпретация на модела на Mustang от 1964 г. Сега обновеният Ford е модерно съживяване на Mustang от 1970 г.


Предната част с малки фарове има агресивен вид. Радиаторната решетка е наклонена навътре, а далеко пред нея е изпъкнала огромната броня. Калниците са още по-издути, колелата имат по-голям размер.


Изменена е и задната част на колата с нови диодни задни светлини. Базисен за Ford Mustang 2010 ще бъде двигателят V6 с обем 4.0 литра и максимална мощност 157 kW, a максималният въртящ момент е 326 Nm.


По-силният двигател V8 с обем 4.6 литра идва след модернизация от лимитираната серия Bullit. Сега е с мощност 235 kW (или 11 kW повече от Bullit), a максималният въртящ момент е 441 Nm (+ 7 Nm в сравнение с Bullit). И двата мотора може да се комбинират или с механична скоростна кутия с пет степени или с автомат с пет скорости.


Още в стандартното оборудване виждаме стабилизационната система AdvanceTrac ESC и четири въздушни възглавници.


Източник: automedia.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини