От х:

Днес в x:

Дават на съд харманлиец, возил мигранти с Ауди А6

35-годишният Добромир А. е привлечен като обвиняем от Районна прокуратура-Свиленград по бързо производство за това, че спомогнал чужди граждани противозаконно да преминат през страната, с цел имотна облага. Това съобщиха от Апелативна прокуратура в Пловдвив, под чиято шапка е държавното обвинение в граничния град.

Във вторник около 14:30 часа, в района на свиленградското село Сладун, патрул на „Гранична полиция“ забелязал лек автомобил, марка „Ауди А6“ с английска регистрация, със затъмнение стъкла. Полицаите направили опит да спрат колата, но водачът увеличил скоростта и продължил към автомагистрала „Марица“. Унифоемрните го последвали, но на автомагистрала „Марица“ харамнлиецът Добромир спрял и побягнал. След кратко преследване той е бил задържан. Установено е, че в автомобила пътували 13 иракчани, от които шест малолетни деца. Всички те били преминали нелегално през „зелена граница“ от Турция в България, водени от афганистански каналджии.

Обвиняемият трябвало да ги превози към вътрешността на страната. Първоначално чуждите граждани били качени в друг лек автомобил, който поради големия товар се повредил и бил изоставен. След това иракчаните били претоварени в автомобила на обвиняемия. Другият автомобил е открит край село Сладун.

Добромир А. е в ареста за 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от държавното обвинение в Свиленград. На първоначалния разпит той изразил съжаление за извършеното и се признал за виновен. Предстои бързото производство да приключи в законния срок.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини