От х:

Днес в x:

Смъртоносно бедствие: Мощна буря уби най-малко 15 души в Скопие (видео)

Изображение 1 от 3

    Стихията нанесе сериозни щети на инфраструктурата

    Мощна буря, връхлетяла Скопие в нощта срещу неделя, отне живота на най-малко 15-има души и нанесе сериозни щети на инфраструктурата в района, съобщават от македонското Министерство на вътрешните работи.

    Обилните дъждове и светкавиците предизвикаха множество наводнения, прекъсване на електрозахранването и интернет връзките. През нощта върху македонската столица са паднали над 700 светкавици.

    Силният вятър на много места изпочупи клони на дървета. Най-пострадали при поройните дъждове са населените места в североизточната част на македонската столица. Няколкостотин метра от пътя Шипковица - Бродец край Тетово са затрупани от кална маса и камъни. В района има огромни свлачища, а на места и дупки с дълбочина около 10 метра. Селата Бродец, Вешала и Бозовце са напълно откъснати от света.

    Валежите на квадратен метър бяха изчислени на 33 литра. Вятърът достигна скорост от 80 км/ч. Температурите се понижиха до 25-30 градуса.

    Македонският президент Георге Иванов нареди армейски части да се включат в отстраняване на щетите и оказване на помощ на пострадалите.

    Градските власти призоваха гражданите да не използват автомобилите си до възстановяване на инфраструктурата.

    Източник: http://nova.bg

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини