От х:

Днес в x:

Рибар от Млечино улови 25 килограмова бяла риба в яз. „Кърджали”

Рибарят Ферад Мюмюн от ардинското село Млечино определено може да се похвали с богат улов. 56-годишният мъж улови гигантска бяла риба в язовир „Кърджали” в местността „Чатака”. Рибата е с дължина около метър и тежи 25 килограма. Повече от 10 минути са били нужни на Ферад, за да я извади на брега.

„Имам моторна лодка и през ден отивам да диря късмета си във водите на язовир „Кърджали”. Същият ден се качих на лодката и започнах да влача воблери, които ги купих от ловния магазин в Кърджали. В един момент забелязах, че въдицата ми се огъва и веднага започнах да дърпам. Рибата беше много тежка и след 10 минутна борба я извадих’, разказва Ферад. Той не пожела да назове точното място на улова. Това е тайна, не трябва другите рибари да го научат. Хората сега станаха завистливи”, казва млечинският рибар. Той е запален риболовец от десетилетия. Това е най-големия му улов досега.
На въпрос какво смята да прави с огромната риба, Ферад отговори кратко, точно и ясно: „С „Йенъ ракъ”  и приятели. Банкет, нищо друго”.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини