От х:

Днес в x:

Велосипедисти на протест в София: Ние сме част от движението

Велосипедисти ще излязат на протест в София вечерта на 29 юли, за да заявят ясно: „Не пречим на движението, ние сме движението!”. 

Организаторите на протеста, който ще премине в шествие по централни столични улици и булеварди, за да стигне от НДК до сградата на Столична община, заявяат, че колоездачите имат нужда институциите да ги забележат, а обществото да ги зачита повече като участници в движението.

Велосипедният транспорт трябва да се развива като алтернатива на автомобилния. Той не задръства и не замърсява, е мнението на велосипедистите, предаде БГНЕС.

Колоездачите искат да напомнят на шофьорите да не паркират на велоалеите така, както те не си оставят велосипедите по средата на улицата.

„Държим също така да им напомним, че са длъжни да пазят водачите на двуколесни ППС, каквито са велосипедите. Уважаеми шофьори, моля, оставяйте повече разстояние при изпреварване! Двуколесните ППС нямат стабилността на четириколесните”, обръщат се велосипедистите към шофьорите на автомобили. Те имат какво да кажат и на пешеходците, а именно да не вървят по велоалеите, защото тротоарите са предназначени за тях. 

Протестиращите настояват органите на реда да подхождат обективно към инциденти, включващи велосипедисти, а институции, кметове и фирми-изпълнители да си вършат коректно работата, изграждайки адекватна вело-инфраструктура, както и поддържайки я в последствие.

 

Източник: http://www.actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини