От х:

Днес в x:

Ердоган започна война със собствения си народ

„Турският президент Реджеп Ердоган започна война със собствения си народ”, заяви Алекс Алексиев по bTV. Той допълва, че гражданската война е по-вероятна докато Ердоган е на власт, отколкото ако бъде свален.

„Това е една война, която Ердоган не може да спечели. Няма военно разрешение за война със собствения си народ”, допълва Алексиев. По думите му ще е много трудно да се намерят заместници на всички арестувани, особено в армията. „Всички тези хора кой ще ги замести? Единствено от огромната армия от религиозни студенти, които учат за имами. В момента те са над 1 млн. души, защото много млади турци решиха, че най-лесно се прави кариера ако станеш ислямист”, допълва Алексиев.

Той поясни, че реислямизацията на Турция е толкова дълбоко проникнала в обществото, че няма лесно връщане назад.

„Според мен Турция трябва да бъде изгонена от НАТО, защото Алиансът е съюз на държави, които зачитат човешките права, зачитат върховенството на закона и всички европейски ценности. Турция в момента не зачита нито една от тези ценности”, смята Алексиев.

„Турция е ислямистка, фашистка диктатура в момента. Ако продължаваме да толерираме това, ние дефакто помагане на Ердоган и това, което прави. Подобна диктатура не сме наблюдавали в Европа от XX в.”, допълни още Алексиев.

Източник: http://fakti.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини