От х:

Днес в x:

Свободно падане: 82-ият би шута на наш Гришо

Падението за първата ракета на българския тенис при мъжете Григор Димитров е още по-голямо.

След като се срина до 40-ото място в световната ранглиста, в началото на седмицата, сега той отпадна неочаквано от британеца и 82-и в света Даниел Евънс на старта във Вашингтон след 4-6, 4-6.

Позорът за нашето момче е меко казано голям, тъй като той бе крайно неубедителен срещу тенисист, който превъзхожда поне с няколко класи, ако е в оптималното си състояние.

В този мач обаче Гришо бе безпомощен и кошмарно слаб, а на всичкото отгоре направи изключително нелепи грешки по време на двата сета.

Единствените силни моменти на българина бяха във втория сет, когато той изоставаше с 2-5 и 40-0 при сервис на неговия противник и нашето момче успя да спаси три мачбола, а освен това върна един от пробивите и си взе следващото подаване на нула.

Срещата между двамата продължи 1 час и 24 минути, а в първия сет Евънс проби още в първия гейм, но Гришо съумя да върне пробива в осмия и да изравни на 4-4.

Веднага след това обаче неговият опонент стигна до нов пробив и аванс от 5-4, а след това спаси точка за връщане на пробива и си взе подаването.

Във втория сет Евънс поведе с два пробива, които реализира в третия и седмия гейм, а след това дръпна и 40-0 при резултат от 5-2 в геймовете. Гришо обаче върна пробива, а след това даде всичко от себе си да върне и втория, но не му стигнаха силите.

Така българинът отпада в първия кръг на турнира.

Източник: http://www.dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини