От х:

Днес в x:

Къщата на "Наглите" е обявена за продан

Изображение 1 от 6

    Къщата на групата „Наглите” в софийското село Кокаляне се продава. Частен съдебен изпълнител е обявил на търг мястото, където неизвестен брой хора са държани в плен.

    На улица „Ралица" в Кокаляне по тесен калдъръм се стига до номер 4. На този адрес са се разиграли трагичните сюжети на неизвестен брой жертви, държани в плен от групата на „Наглите”. Поне 12 отвличания се приписват на тази група.

    Мястото е избрано и оборудвано така, че да не привлича вниманието на външния свят.

    Разопакованите и неизпити хапчета успокоителни вътре подсказват за събитията, които пазят стените на тази къща за преживените ужаси.

    В хода на разследването са открити няколко къщи, в които похитителите са държали жертвите си, докато получат откупа за свободата им. Групата вече е арестувана, когато през 2012-а ГДБОП започва да проучва какво се е случвало на улица „Ралица” 4 в Кокаляне.

    Първият етаж на къщата по нищо издава, че тук са държани хора против волята им и измъчвани. Помещенията приличат на баня и тоалетна на стара и отдавна неподдържана къща.

    На втория и третия етаж обаче стоят свидетелствата за зверства.

    В стаите на къщата има няколко характерни неща. Едното е телбодът, който е навсякъде - и по стените, и по тавана. Другото характерно нещо са висящите приспособления от тавана. На места са винтове, на други места са куки. С телбода е закрепяно фолио. Вероятната причина е жертвите да загубят пълна представа къде може да се намират.

    В столичния квартал „Дружба” живее собственикът на къщата. От него се опитваме да разберем за какво е използвано всяко от приспособленията.

    Той определи като пълни глупости твърденията, че в къщата са държани и измъчвани хора. Не обясни обаче защо къщата е оборудвана с приспособления. По думите му от две години в тази къща никой не е стъпвал.

    Още особености има в стаите на горните етажи. Циментовите подове в помещенията са под наклон, а пластмасови тръби завършват с кранове. По всяка вероятност за куките са били закачени вериги, с които жертвите са били оковани.

    В една от стаите се вижда, че циментът е бил излят допълнително върху пода – явно за да се оформи наклонът, който е бил необходим, за да може по-лесно да се мият помещенията и водата да се оттича навън.

    В банята на първия етаж е монтирана допълнителна тръба, която отклонява вода за почистването и измиването на помещенията на втория и третия етаж.

    Рязането на пръсти е само пример за мъченията, на които са били подлагани някои от жертвите.

    Предполага се, че в тази къща с били държани студентът Румен Гунински и бизнесменът Вене Сотиров.

    Вене Сотиров и до днес се води в неизвестност. За отвличането на Румен Гунински пък виновни няма. От баща му научихме, че разследващите са пропуснали да заведат студента на оглед тук.

    Всяко стъкло в къщата, дори и матираното на вътрешна врата, е било допълнително покривано с плътни материи, за да може всякаква възможност за видимост към външния свят да бъде ограничена.

    По всичко личи, че първият етаж е бил използван от охранителите, които са пазели похитените. Дори непредвиден посетител да отвори входната врата, зад нея е щял да види обичайната за всеки дом обстановка.

    На първия етаж е също така домакинството на мъчителите или хората, които са охранявали жертвите. Още стоят неизмитите чинии и следи от приготвена храна.

    Екипът на bTV откри и зловеща находка - вестник от момента, в който полицията все още е по следите им. Похителите са следели в пресата как е вървяло разследването. Три пъти се проваля предаването на откупа.

    От кантората на частния съдебен изпълнител, който продава имота, категорично отказаха коментар.

    Източник: http://btvnovinite.bg

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини