От х:

Днес в x:

Ресми Мурад проведе поредната си изнесена кметска среща в полите на връх „Алада”

Изображение 1 от 5

    Кметът на Ардино Ресми Мурад, заедно с целия си екип, проведе поредната си изнесена среща с кметовете на населените места на територията на общината. Тя се състоя в полите на първенеца в източните Родопи връх „Алада”, който е висок 1241, и от който се вижда Бяло море. Кметовете бяха посрещнати от Ерджан Мурадов - кмет на Теменуга.

    „Вие всички изминахте 7-километровата отсечка от Гърбище до Теменуга и видяхте, че пътят е в окаяно състояние. Това е сериозен проблем за хората, които живеят в Теменуга. Дано някой ден трасето да се благоустрои и живеещите тук да се движат в по-благоустроен път”, заяви Ресми Мурад. Той посочи, че Теменуга вече е единствен административен център на кметство на територията на общината с неасфалтиран път.

    „Нелека задача. Не смея да обещавам, но обещавам да се борим и да търсим възможности”, уточни Ресми Мурад. Той отбеляза, че пътят за Теменуга, както и отсечките от туристическия комплекс „Белите брези” през Вардар за Млечино и отсечката от Търна до Китница през 2008 година са били проектирани от Министерството на земеделието и храните (МЗХ) и са били на път да се благоустроят и да станат по-достъпни. „За съжаление през 2009 година след смяната на централната изпълнителна власт, тоест с идването на власт на Бойко Борисов, тези наши проекти бяха отложени и не бяха приоритет”, посочи Ресми Мурад. Той уточни обаче, че преди няколко дни общинското ръководство е получило писмо от МЗХ, с което зам.-министърът е отговорил, че горепосочените пътища вече са в инвестиционната програма на Министерството и ще се търсят възможности за включването им в поименния списък на пътищата, финансирани от МЗХ.

    „Надявам се това да се случи и хората живеещи в тези населени места да имат по-добър път”, каза още Ресми Мурад. Той пожела на селския управник на Теменуга Ерджан Мурадов да има възможността през мандата му това да се случи и традицията за изнесените кметски срещи да продължи и в бъдеще.

     Гюнер ШЮКРИ

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Случаен виц

    Последни новини