От х:

Днес в x:

Персоните нямат значение, важно е изпълнява ли се програмата

Персоните нямат значение, но много стриктно следим правителството да изпълнява програмата си, в която сме заложили и голяма част от нашата програма. Това заяви пред журналисти в парламента председателят на ПГ на ПФ Валери Симеонов във връзка с изказването на премира Бойко Борисов, че са възможни  рокади в кабинета. България има нужда от стабилност, а не от избори през два месеца.

"Според мен Борисов отговори сутринта на журналистически въпрос. Не търсете по-голяма дълбочина. За мен е по-интересен въпросът, на който той не отговори - от къде накъде представители на управляващата партия ще си пишат наименованието на моя асфалт", заяви той и поздрави водещият за въпроса. Симеонов обясни, че засега от ПФ нямат сериозни забележки към конкретни министри.

Валери Симеонов призна, че досега премиерът не го е потърсил за намерението си да прави рокади в кабинета. Според него смените в кабинета са отговорност на министър-председателя и на управляващата коалиция и добави, че от ПФ не поставят условия.

„Знаете, че не участваме в управлението персонално с министри, с областни и т. н., но много стриктно и последователно ще си държим да се изпълнява програмата за стабилно управление“, посочи Симеонов. Той коментира, че засега нямат сериозни забележки в това отношение.

Попитан какво мисли за военния министър, Валери Симеонов посочи, че има много правилни решения - ремонтите на самолетите в Полша, участието на военните по границата, желанието за ограничаването на някои прекомерни разходи. Въпреки това уточни, че не може да дава обща оценка за дейността му, защото не той е премиер.

Източник: http://fakti.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини