От х:

Днес в x:

Близнашки към Местан: Конституцията трябва да пази от етническа експлоатация

Трябва да му се признае на Местан, че един много обигран политик и добре жонглира с понятията. Не случайно имаме тази забрана в Конституцията. Нещата са по-сложни, нека да напомня, че това беше предмет на ожесточен дебат преди години. Това заяви бившият служебен премиер проф. Георги Близнашки в коментар на твърдението на Лютви Местан, че Конституцията на България не дава определение на това какво е етническа партия.

"Няма дефиниция, защото етносът и религията са характерни за една предишна политическа епоха. Забраната е, за да не се допусне експлоатацията на тези фактори за политически цели", обясни проф. Георги Близнашки.

Не може да си позволиш да обикаляш страната, съпроводен от турския посланик и да използваш турски език. По делата ще ги познаеш... Той е овладял терминологията, но по същество прави друго, коментира още проф. Близнашки действията на Местан. Според него турския посланик е трябвало да бъде поставен на мястото му още в началото на този процес, а не сега да наблюдаваме разгръщането му.

"Много наивни хора има в България, затова политиката е много благородно и сложно занимание. Има една огромна идеологическа и политическа слабост, затова чуждите посланици се месят във вътрешните ни работи. Превръщаме се в една второ-треторазрядна държава. Вместо да им се размаха пръст.. Някой трябва да олицетворява ценностите на Конституцията", категоричен беше проф. Близнашки.

 

Източник: http://www.actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини