От х:

Днес в x:

Роднините на убитата в Италия българка не могат да я погребат у нас

Непосилна сума трябва да платят роднините на 58-годишната българка гледачка, убита след опит за изнасилване от италиански пенсионер. Между 2500 и 3000 евро са нужни, за да бъде превозено тялото на Теменужка до България.

„Разбрахме от интернет, решихме да звъним по посолства, по консулства”, разказа пред bTV синът й Юлиан Илиев. Чак след запитването от страна на семейството получили официално потвърждение за съдбата на жената.

Тя заминала от Радомир за Италия след гурбет в Гърция – в южната ни съседка вече нямало работа, а семейството имало да връща кредит за апартамент. Първоначално била при възрастна жена, с която обаче не могли да се разберат – Теменужка не знаела езика. След това я преместили при Анджело Броньо.

За последно жената се чула с жената на Юлиан Виктория: „Беше доста притеснена. Нещото, което ми каза, е, че иска да се прибере, за да си потърси работа в Гърция, защото не била доволна”.

Според разследващите Броньо е опитал да изнасили българката, след това я убил с нож и инсценирал нападение преди да викне полицията.

„Обърнахме се към посолства, към МВнР – искам да приберем тялото, защото сумата, която ни поискаха, е непосилна: 2500-3000 евро за прибиране на тялото”, разказа Юлиан. Семейството не приема варианта със служебно погребение в чуждата страна.

„Ако имахме тези пари, тя нямаше да е там”, каза Виктория.

Източник: http://btvnovinite.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини