От х:

Днес в x:

Борисов осъди Сидеров за 3000 лв., но ще му плаща 35 000 лв. за разноски

Премиерът Бойко Борисов успя да осъди Волен Сидеров за клевета и ще получи от него 3000 лева обезщетение, но същевременно трябва да плати 35 000 лева съдебни разноски.

Искът на Борисов е воден от адвокат Марин Марковски, който разказа подробности в сутрешния блок на Нова телевизия.

Делата за клевета на Бойко Борисов срещу Волен Сидеров са четири - за твърдения в интервю за в. Монитор и едно за изявление в кулоарите на парламента през 2013 г. Тогава Сидеров заяви, че лидерът на ГЕРБ е получавал „поток от черни пари”, които с правителствени и военни самолети били изнасяни в чужбина.

След това интервю Борисов се обадил бесен на адвокат Марин Марковски и попитал как може да бъде осъден Сидеров за думите си. Станало ясно, че Сидеров може да бъде осъден граждански заради клевета, разясни адвокатът. Борисов обяснил, че има дъщеря и не може да бъде обвиняван, че изнася проститутки, което твърдял Сидеров. 

Марковски съобщи, че исковете срещу лидера на „Атака“ са заведени като граждански и са били за по 200 000 лв. Адвокатът напомни, че Борисов лично многократно му е казвал, винаги да пояснява, че парите, които той спечели, ще бъдат дадени за благотворителност.

Източник: http://fakti.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини