От х:

Днес в x:

Плевнелиев със съболезнователно писмо до Ердоган

Президентът Росен Плевнелиев изпрати съболезнователно писмо до турския си колега Реджеп Тайип Ердоган по повод извършения атентат на международното летище "Ататюрк", съобщиха от прессекретариата на държавния глава. 

„Новината за терористичните актове довели до убийството на невинни граждани и много ранени, дълбоко ме потресе и наскърби. Република България остро осъжда тези прояви на насилие и всички форми на тероризъм, насочени срещу мирни граждани, които не могат да бъдат оправдани по никакъв начин“, се казва в писмото на българския държавен глава. Президентът Росен Плевнелиев изразява от името на българския народ и от свое име най-искрени съболезнования към семействата и близките на загиналите. „В този тежък момент, бих искал да изразя нашата съпричастност и съчувствие и да пожелая бързо възстановяване на пострадалите“, се казва още в съболезнователното писмо на държавния глава. 

Изказвам моите дълбоки съболезнования към семействата на жертвите на летище "Ататюрк" в Истанбул, написа премиерът Бойко Борисов на страницата си във фейсбук веднага след атентата снощи. 

Депутатите почетоха с минута мълчание жертвите на терористичния атентат в Турция в началото на днешното пленарно заседание.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини