От х:

Днес в x:

С Русия трябва да се говори много вежливо и да се говори много добре въоръжен

С тези думи бившият външен министър Соломон Паси коментира темата за обща флотилия в Черно море. Според Паси имаме нужда от нова натовска, българо-американска база. По думите му пред Нова телевизия това е необходимо, защото през Студената война се доказало как се парира Русия - в Куба, където било Гуантанамо и затова там не могло да се стигне до налагане на воля от страна на Москва.

Паси коментира, че тази база нямало да засегне интересите на Турция, а ще е и знак към Русия, че ще сме подготвени за диалог, но и че няма да ни извиват ръцете. Има много военни бази по света, които не се ползват активно. Ключовата дума за политиката на НАТО е "сдържане", добави Паси, посочвайки, че новата разделителна линия сега е в Черно море, не както преди 20-30 години е била Виена.

Соломон Паси посочи и, че изказването на Бойко Борисов за яхти и платноходки не е изказване на премиер, а на председател на яхтклуб. Когато се молиш за мир, трябва да се подготвиш. Само на Антарктида няма оръжие и има мир - навсякъде другаде по света мирът е съпроводен от доброто въоръжение, каза Паси. За него трябва да изберем по-малката злина.

 

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини