От х:

Днес в x:

Номинацията за президент трябвало да обедини рефроматорите

Всяко име на кандидат-президент би било приемливо, ако това е номинация, която ще обедини Реформаторския блок. Това заяви в студиото на БиТиВи говорителят на реформаторите в парламента и член на Движение България на гражданите Найден Зеленогорски.

Той отново обясни, че е взето принципното решение целият РБ да излезе със самостоятелна кандидатура, а профилът на кандидата ще се прецизира от контактна група, която започва работа утре.

Запитан дали ще бъде възможно дясното обединение да застане зад конкретно име, Зеленогорски припомни, че подобни коментари е имало и преди местните избори, от които Реформаторският блок излезе с четири спечелени областни града срещу 0 за БСП и 1 за ДПС.

На въпрос дали той би се кандидатирал, Зеленогорски отговори, че ако има безусловна подкрепа, би размислил за негова кандидатура, но засега това не е на дневен ред.

Найден Зеленогорски отново разкритикува самостоятелните действия на ДСБ, които поискаха подкрепа за настоящия държавен глава Росен Плевнелиев
„Смятам, че това бяха неразчетени действия, неумерени действия”, е оценката на Зеленогорски, според когото те, вместо да убедят Плевнелиев да се кандидатира за втори мандат, са го убедили да не се кандидатира.

„По 80% от темите, които се обсъждат от парламента и са важни за политически дневен ред постигаме единодействие”, коментира все пак бившият плевенски кмет. Според него по-голямата част от привържениците на блока подкрепят оставането му в управлението.

Изборите през 2013 г. показаха, че отделно сме доста слаби. Не успяхме да влезем в парламента”, отбеляза Зеленогорски.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини