От х:

Днес в x:

Зам.-вътрешен министър: Има задържани няколко наши служители

За МВР основната версия за стрелбата в Слънчев бряг, при която един загина, а други трима бяха ранени, остава ескалация на спор за паркомясто. Това сочат данните от продължаващото разследване, разпитите на свидетелите и данните от полицейските източници в престъпния свят. Това се разбра от думите на зам.-министъра на вътрешните работи Цвятко Георгиев пред Би Ти Ви.

Няма данни за спор за наркомясто, няма данни, че е търсена такса спокойствие, заяви той и уточни, че общественото недоверие към това обяснение е свързано с факта, че нормални хора не биха реагирали така в спор за паркомясто. Конфликтът е започнал със спор, размяна на шамари, по-късно среща в ресторанта с търсене на сметка, отново размяна на удари и е прераснал в стрелба, поясни министърът и отрече голяма част от публикациите за брадви и мачете. Открити са два пистолета, един от които е незаконен, и трето газово оръжие.

Зам.-министърът подчерта, че МВР не може да проверява слуховете, които този конфликт породи, но ще провери всички факти за полицейско покровителство над престъпниците. Запитан, дали ще бъдат сменени полицейските шефове в Несебър, Поморие и Бургас той отговори, че целта на ръководството на ведомството е не да внася съмнения в репутацията им, а да укрепва капацитета. Допълни, че дирекция "Вътрешщна сигурност" в МВР работи много добре и вече има няколко задържани служители с връзки в престъпния свят.

Бургас е добро място за живеене и е нормално там да се развият някакви икономически интереси, но е пресилено да бъде наричан мутренски град, коментира той оценка на лидера на Патриотичния фронт Валери Симеонов.
 

Източник: http://www.dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ен
    ЕНДЕЛКО -ПЪРДЕЛКО
    0 0
    15:37, 12 юни 2016
    Бат Цвятко то май че и вас с Румяна трябва да задържът ама няма кой да направи тов --за сега

Случаен виц

Последни новини