От х:

Днес в x:

Пиронкова се изкачи до №71, участието ù на Олимпиадата още не е сигурно

Цветана Пиронкова се изкачи от №102 в световната ранглиста до №71 след участието си на "Ролан Гарос".

Българката достигна за пръв път до 1/4-финала на турнира от Големия шлем.

Очакваше се тя да влезе в Топ 70 при днешното пренареждане на класацията, но японката Нао Хабино, която достигна полуфиналите на турнира в Бол, я изпревари.

Така все още не е сигурно, че пловдивчанката ще спечели виза за участие в Олимпийските игри в Рио де Жанейро през август. Тя има същия брой точки като Су Вей Сие - 944.

За Игрите се класират първите 56 в света, но не повече от 4 състезателки от една страна. Така последната, която печели виза засега е 64-ата в света Камила Джорджи. Първата чакаща е Хабино, след която са Пиронкова и Су Вей Сие.

Възможно е 34-ата в света Каролине Вожняцки (Дания) да не получи квота, тъй като не изпълнява критериите за участие на Олимпийски игри, а и за основната схема в Рио има още осем покани, които ще се дават според различни критерии, но ако не бъдат запълнени, ще бъдат раздадени на тенисистките, според подреждането им в световната ранглиста. Това дава шанс на Пиронкова.

Международната федерация ще информира националните федерации кои състезателки са получили право да участват на Олимпиадата до идната сряда.

Григор Димитров, който отпадна още в първия кръг на "Ролан Гарос", остава №36 в света.

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини