От х:

Днес в x:

Актьор зарязва киното заради музиката

Американският актьор Хоакин Финикс заяви, че има намерание да прекрати своята филмова кариера, съобщи Франс Прес. Феникс има две номинации за "Оскар", но явно мечтата му е да бъде музикант.

По информация на Wenn News в момента актьорът записва албум заедно с фронтмена на британската група The Charlatans - Тим Бърджис. А последният филм, в който можем да видим 34-годишният Финикс е "Two Lovers" (2008).

За пръв път Хоакин Финикс бе номиниран за "Оскар" за ролята си в "Гладиатор" на режисьора Ридли Скот през 2000 година. Втората номинация получи през 2006 година за участието си във филма "Walk The Line".Там актьорът се превъплати в ролята на кънтри-певеца Джони Кеш, дори участва в записа на саундтрака към филма. Явно от там идва и желанието му да се посвети на музиката.

Това не е първият случай в холивудските среди на комбинация между актьорски талант и музикалност. Да не забравяме, че редица актьори се изнасяли концерти пред публика - като Уил Смит, Кевин Костнър, Брус Уилис, Еди Мърфи, Дженифър Лопес и т.н. а и мнозина певци са се пробвали в киното, напр. Мадона.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини