От х:

Днес в x:

Оставиха Иван Славков в ареста, жена му прави опит за самоубийство

Съдийски състав на Варненския апелативен съд днес потвърди оставането на общинския съветник Иван Славков в ареста.

Решението за ареста е на Варненския окръжен съд от 23 октомври 2008 г. Апелативинят съд отхвърли жалбата на защитата на общинския съветник от ДПС и собственик на ПФК "Спартак" - Варна Иван Славков.

Адвокатите Бранимир Балачев и Милен Ралчев поискаха промяна на мярката му за отклонение "задържане под стража" в по-лека - "парична гаранция" или "домашен арест".

По време на двучасовото съдебно заседание стана ясно, че съпругата на Славков е опитала да се самоубие на 23 октомври, когато стана ясно, че общинския съветник остава в ареста.

Адвокат Балачев разказа, че живота й е бил спасен благодарение на факта, че едно от децата й я намерило да спи около 19,30 ч., но не е успяло да я събуди. То се е обадило на брата на Иван Славков и той я откарал в токсикология. Балачев допълни, че Славкова е била изписана снощи от болницата, но се е държала неадекватно и близките й днес са я закарали в психиатричната клиника в морската столица, където е била приета по спешност. Те са се опасявали, че тя отново може да посегне на живота си, тъй като била изпаднала в тежък психо срив.

"Обвиненията срещу мен са измислени" - с тези думи Иван Славков отговори на журналистически въпрос как ще коментира обвиненията, които са повдигнати срещу него. И този път той изглеждаше в лошо здравословно състояние - беше блед и видимо физически отслабнал.

Иван Славков е обвинен, че е създал и ръководил организирана престъпна въоръжена група.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини