От х:

Днес в x:

Който има криза - да си я бори

Берлин. Според германския министър на финансите Пеер Щайнбрюк финансовата криза ще продължи най-малко до края на 2009 г., пише днес германският вестник "Билд ам Зонтаг". "Опасността от срив още дълго ще съществува. Всеки отбой би бил погрешна стъпка", заяви министърът. Спасителният пакет на германското правителство за финансовия сектор изтича в края на следващата година. "И толкова дълго със сигурност ще ни е необходим". "Както и преди си имаме работа с една опасна ситуация. Няма да хвърлям пясък в очите на гражданите и да им казвам, че всичко е под контрол".

Париж. Седем водещи френски банки получиха вчера вечерта първия транш от държавния кредит, предназначен за борба с кризата. Размерът на транша е 5 млрд. евро, съобщи френското министерство на икономиката, цитирано от ИТАР-ТАСС.

Тези кредити се предоставят за срок до 5 години и трябва да позволят на банките да кредитират френските граждани, малките и средни предприятия, както и местните власти и техните организации. Предоставянето на кредитите се извършва чрез специално създадена за целта държавна структура – Организация за финансиране на икономиката.

Лондон. Десетки хиляди британски капиталовложители, чиито депозити бяха "замразени", когато исландската банка "Айссейв" фалира този месец, ще започнат да получават обратно парите си в следващите 10 дни, предаде "Гардиън".

Програмата за Компенсация на Финансовите Услуги обяви тази нощ, че на дневен ред е "по-бърз процес" на започване на изплащанията и цели да финализира процеса до края на ноември.(Фокус)

Определено смятам, че не бива да се поддаваме на паникьорски настроения - президентът Първанов, по време на участието си на седмата среща на върха на Азиатско-Европейския форум в Пекин (news.bg)

Тежко на периферията Нисък растеж, слаби инвестиции и повече безработни, прогнозират български икономисти

Как се освобождават неработещи пари Над 500 млн. лв. оставя БНБ на междубанковия пазар, но не е ясно кой ще ги ползва

Консерви по време на криза Останали без работа гастарбайтери ще увеличават натуралното стопанство и допълнително ще свият вътрешния пазар, казва Огнян Боюклиев от Института по аграрна икономика

Това пък са темите от в. "Икономически живот". Слоганът му е "живейте го с нас".

No comment
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини