От х:

Днес в x:

Най-известният водопроводчик в света

Една от ключовите фигури в предизборната кампания на републиканския кандидат Джон Маккейн - Джо Вюрцелбахер, по-известен като Джо водопроводчика, в петък обяви намерението си да се кандидатира за Конгреса на изборите през 2010 год. Най-известният водопроводчик в света съобщи това в ефир по една от местните радиостанции.

Джо ще трябва да положи доста усилия, за да завоюва правото да представлява девети избирателен окръг на родния си Охайо - през последните 25 години това право има демократът Марси Капфур (Marcy Kapfur), която е много популярна сред местното население.

Самият Джо е уверен в силите си. CNN отбелязва, че изявлението на Вюрцелбахер идва скоро след като група студенти - републиканци пуснала интернет сайт, на който издига кандидатурата на Джо. "Белият дом се счупи и трябва да бъде поправен", твърдят авторите на сайта, а водопроводчикът Джо е изключително подходящ за това.

Ръководството на Републиканската партия се отнесло благосклонно към плановете на водопроводчика, отбелязвайки, че конгресмените чакат Джо с "разтворени обятия".

Джо водопроводчикът завоюва симпатиите на американците след като постави в неловка ситуация кандидата на демократите за президент Барак Обама със своя въпрос за плановете му да повиши данъците. Впоследствие републиканският кандидат Джон Маккейн многократно споменаваше в своите речи водопроводчика Джо, а неотдавна даже му посвeти предизборна автобусна обиколка на Флорида.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини