От х:

Днес в x:

Зайди зайди събира на една сцена Рени, Шабан Шаулич и Мирослав Илич

Популярната народна песен "Зайди зайди" ще събере на една сцена легендата на сръбската музика Шабан Шаулич, класикът на забавния жанр Мирослав Илич и българо-сръбската звезда Рени в сборен концерт на 16-ти октомври в зала 1 в НДК.

За първи път за концерт от такъв мащаб билети се пускат в продажба и в съседна Сърбия поради факта, че там е много трудно да видиш Шабан Шаулич, Мирослав Илич и Рени на една сцена, съобщиха организаторите.

"Радостното е, че Рени - една доказана певица, както у нас така и в своята родина, ни обедини да пеем заедно за феновете ни на Балканите и то в София", заяви Шабан Шаулич в интервю за сръбските медии. От своя страна Мирослав Илич се похвали, че в последния сръбски албум на Рени "Опа опа" пее на български език.

Осем от най-добрите музиканти в България ще акомпанират на тримата изпълнители. Всеки един от тях ще представи "златните си песни" в творчеството.

За по-младите ни читатели ще припомним, че Шабан Шаулич е много популярен в родината си, той е на сцената от 70-те години. Определят го като "Цар на народната музика". Преди да започне да се занимава с музика е тренирал футбол. У нас той е изнасял четири самостоятелни концерта, като предстоящият се очаква с голям интерес поради факта, че ще пее с големия си конкурент Мирослав Илич. За него музикалните експерти твърдят, че вече 30 години е силно привързан към корените си и народната традиция, въпреки изкушенията от модерните музикални течения.

Мирослав Илич продължава да държи на мелодиите, които са близки до фолклора. Постигнал един от върховете в кариерата си като дуетна половинка на Лепа Брена, с един развод, втори брак и рекорден брой продадени копия от албумите му. С рекорд за най-бързо продаден тираж от 17 хиляди копия от началото на година се похвали и Рени.

Пред публиката в НДК тя ще бъде за втори път през тази година. Подготвила е 40-минутно шоу със своите песни, в което ще включи и модерна хореография и стилна визия. "Отговорността за мен е двойно по-голяма, защото трябва да представя освен страната си в този концерт и да докажа класата си на уважаван и професионален артист-изпълнител не само за България, но и за Сърбия, коментира Рени.

Изпълнителите ще бъдат настанени в пет звезден хотел в центъра на София, а вечерта преди концерта организаторите дават вечеря в тяхна чест. След концерта на 16 октомври Рени е подготвила изненада за своите колеги и приятели Шабан и Мирослав в обновения си клуб "Планета".
Източник: yellow.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини