От х:

Днес в x:

Mачът Ботев- Беласица влезе в прокуратурата

Комисията за Ред, сигурност и Феърплей към БФС се събра на свое заседание днес, на което трябваше да бъдат обсъдени информациите за уреден мач от 7-ия кръг - срещата Ботев- Беласица. Твърденията са, че срещата е уредена за точен резултат 5:0 и резултат на полувремето 3:0, като по този начин целта е да се източат букмейкърски къщи, приели пари за подобен залог.

Президентът на БФС Борислав Михайлов излезе от сградата на улица Иван Асен 26 час преди началото на заседанието, а единствено пред журналистите застана председателят на комисията генерал Васил Василев. Той обаче не беше особено словоохотлив и предпочиташе да пропуска въпросите им.

"БФС не е бил уведомен преди мача, че е имало преобладаващо число залагания за този мач. След като вчера Пловдивската прокуратура се самосезира, днес това направи и Софийска градска прокуратура. Те ще направят проверка и ще се произнесат в 30-дневен срок", каза генерал Василев.

"Дадено е разпореждане от прокуратурата БФС да предостави всички материали, с които разполага, за да бъде извършена проверка. В момента материалите, които разгледа нашата комисия, са изпратени в Софийска Градска прокуратура".

Генерал Василев потвърди, че оттук нататък Комисията и Прокуратурата ще работят заедно то този случай. Попитан какви са материалите, които той и хората от структурата му са изпратили, бившият висш полицай отговори: "Материали от букмейкърските къщи, включително и писмо от една от тях до БФС, както и всички доклади на длъжностните лица от този мач. Прочетох докладите, в тях няма нищо изнесено, че има каквито и да било съмнения за този мач. Запис от мача, официален от някой от клубовете, не сме гледали. Гледахме запис, предоставен от електронни медии".

"Мое становище по този случай няма как да дам, но считам, че може да бъде направено разследване. Ние не сме тесни специалисти. Очаквам в 30-дневен срок прокуратурата да излезе със становище дали е налице манипулация на този мач или не. След като излязат резултатите от проверката, ние ще ги дадем на изпълкома на БФС и ще направим и нашите препоръки".

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини