От х:

Днес в x:

Култов руски уестърн ще има продължение

Става дума за приключенския уестърн „Бялото слънце над пустинята". Може би не всички знаят, че това е любимият филм на руските космонавти, преди всеки полет има задължителна негова прожекция. Обичаят е възникнал след премиерата на филма преди 39 години.

А песента от филма „Ваше благородие, госпожа удача" е била венецът на не едно алкохолното опиянение, в руските и българските запои.


Руската агенция ИТАР-ТАСС съобщи, че култовият филм на режисьора Владимир Мотыл ще има своята предистория. Агенцията се позовава на думите на един от сценаристите Рустам Ибрахимбеков. В края на 2009 година „Бялото слънце над пустинята. Началото" ще бъде готов.

Според сценариста във филма ще се разказва за младежките години на червеноармееца Сухов, Катерина Матвеевна, Абдула, Саид и останалите герои от първата част. Всички роли ще бъдат поверени на нови актьори.

Филмът „Бялото слънце над пустинята" излиза през 1969 година. В него участват Анатолий Кузнецов, Павел Луспекаев, Спартак Мишулин, Кахи Кавсадзе и Николай Годовиков. Според някои източници, той е гледан от над 100 милиона зрители.

А за всички Вас припомняме «Ваше благородие, госпожа удача».
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини