От х:

Днес в x:

Изходът: Европа да ни вее с кърпа

Тодор Кръшков

По силата на някаква зловеща ирония докато управляващата тройка обявяваше от Катарино край Разлог как нещата в страната върят на добре и как ще тръгнат още по на добре, Ройтерс излезе с коментар, в който се казва, че международният авторитет на България се срива, а власттта не може да овладее организираната престъпност. Няма чужд инвеститор, който да не е бил принуден да даде подкуп и да не се е сблъсквал с българската мафия, твърди авторитетната медия.
На кого да вярваме – на Станишев или на Ройтерс?
Работата отива към онзи виц, в който един човек заварил в къщи съпругата си в леглото с най-добрия си приятел. Приятелят му казал: Нека първо се разберем. Ти на кое вярваш повече – на мене или на очите си?

Ако човек вярва на очите си, ще повярва на Ройтерс. Но ако вярва безрезервно в комунизма и светлото бъдеще, ще се довери на Станишев.
Ако оставим вярата настрана, има нещо отблъскващо в това, че точно човекът, корумпирал политиката – Ахмед Доган, който на всичко отгоре нагло си призна, че "обръчи от фирми хранят партиите", а преди време се опитваше да ни убеди, че купуването на гласове е "нормална европейска практика", е натоварен със задачата да изчисти държавата от корупцията. Едва ли някой би вкарал себе си в затвора.
Аз лично ще повярвам, че нещата в България тръгват в правилната посока само когато видя Ахмед Доган в затвора с тежка присъда, а след него още върволица от полуграмотните "бизнесмени" с лъскави и скъпи джипове, които просто ни се присмиват в очите.
Обаче не знам дали ще доживея да видя България нормална държава.

Наскоро в хасковската езикова гимназия гостуваше един от секретарите в американското посолство – Джоплин Уилсън. Запознах се с нея в кабинета на директорката Пенка Делиева. Джоплин Уилсън е млада чернокожа жена, която едва ли има трийсет години. По това време течеше скандала с министъра на МВР Румен Петков, но той все още бе на поста си. Помолих я да коментира скандалите в държавата. О, при вас се случват интересни неща, отговори дипломатката. За вас са интересни, но за нас са съдбовни, казах й, но тя дипломатично пропусна думите край ушите си. Аз продължих нахално: Къде се чувствате по спокойна – в София или в Ню Йорк? О, аз съм от Калифорния, отвърна госпожа Уилсън.

От краткия ни разговор аз лично си направих извода, че Америка ни е отписала. Щом изпраща тук млади и неопитни дипломати на нещо като професионален стаж. След стажа вероятно ще ги изпрати на истинска работа, в истинска държава. Младата Джоплин Уилсън отговаряше за тежките ресори правосъдие и вътрешен ред, права на човека, екология. Сиреч – за най-тежките проблеми на България.

Но за нас не е толкова важно, че САЩ са ни отписали. По-лошото е, че Брюксел е на път да ни отпише. Според публикации в някои медии ЕС се готви да ни постави във фризера, каквото и да означава това. Все по-вероятно изглежда да ни спрат финансирането. Впрочем за бай Иван е все едно дали еврото няма да влезе в джоба му, защото някой ги е откраднал, или защото са ги спрели от Брюксел. Джобът ще си остане празен и в двата случая.

А Европа може да помогне на България. Как ли? Като ни повее с кърпата.

За да обясня, трябва отново да разкажа един виц. (Вицовете и философията са едно и също нещо, просто философията е по-скучна).

Възрастен евреин се оженил за млада жена. Но колкото и да се стараел в леглото, съпругата никога не достигала до оргазъм. Тъй като еврейската жена има законно право на сексуална наслада, двамата решили да се допитат до равина.
Равинът погладил брадата си и рекъл:
- Наемете някой снажен младеж. Нека докато правите любов той да ви вее с кърпа. Жената ще си фантазира и така по-лесно ще стигне до оргазъм.

Съпрузите се прибрали и послушали съвета му. Наели красив младеж, който съвестно веел с кърпата, докато се любели. Това обаче не помогнало и жената останала незадоволена.

Отново отишли при равина.
- Добре, рекъл той. Нека опитаме обратното. Нека младежът прави любов с жената, а съпругът да вее с кърпата.

Двамата изпълнили съвета на равина.
Младият човек ентусиазирано се захванал за работа, докато възрастният евреин веел с кърпата. Жената изпитала разтърсващ оргазъм.
Съпругът се усмихнал, погледнал победоносно младежа и казал:
- Видя ли бе младок! Видя ли как се вее с кърпа.

Единственият изход за България от батака е Европа да ни вее с кърпа. По вторият начин.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини