От х:

Днес в x:

Честита стогодишна независимост! Все още нищо не зависи от вас

Тодор Кръшков

"Днес българската нация, българската държава е по-свободна, суверенна и просперираща отвсякога."
Сергей Станишев


Скъпи сънародници!
Тази държава има нужда от срутване.
Днес българската държава е окупирана от мафиотски групировки, днес просперират не талантливите и работливите, а подлогите, лицемерите и разбойниците.

Българският народ обявява независимостта си от българската държава, като я напуска. Софиянци пък обявяват независимостта си от "Топлофикация", като си купуват бойлери.

Независимостта на българския народ се изразява най-категорично по време на избори. Българският народ не иска да гласува за никого, защото се убеди, че всички го лъжат. И всеки гласоподавател е независим дотолкова, доколкото осъзнава, че нищо не зависи от него. Платените гласове само доказват отчаянието на политическата мафия, която трбява да докаже пред света своята легитимност. А гласове се купуват от всички партии, почти без изключение.

По ирония на съдбата българският народ е бил в най-голяма степен независим, докато е бил васал. Съединението на Източна Румелия с княжеството е блестящ пример за това. Последвалите бурни събития – също. България наистина е имала достойни политици като Стефан Стамболов, например, и му се е отплатила достойно - Стамболов е бил заклан в центъра на София посред бял ден.

Днес всеки досег на обикновения човек с държавата му носи само главоболия и досада.
Някога имаше такъв израз "На нас, българите, само децата ни са хубави, защото не ги правим с ръцете". Има много истина в това, изглежда, защото сме направили държава, от която всеки нормален човек би се срамувал. Държава, която липсва там, където е нужна – да скърши ръцете на бандитите, и която присъства масирано там, където няма нужда от нея – в ежедневните репресии над обикновения човек.

Едно популярно определение на полицейската държава гласи, че такава е държавата, в която от полицията се страхуват не престъпниците, а обикновените хора. Това няма нищо общо с числеността на униформените, нито с присъствието им на улицата, както се опитват да ни убедят вътрешните ни министри.

Само преди седмици тълпа развилнели се цигани нападнаха и пребиха униформени полицаи в Димитровград, дори им счупиха радиостанцията. Ченгетата едва посмели да стрелят, при това – във въздуха. Отговорете си на въпроса – в коя нормална държава би могло да се случи това? Например в САЩ, Германия, Англия, Франция.
В същото време всеки обикновен гражданин е подложен на тормоз от страна на държавата. Накъдето и да се обърне човек, в каквото и да се вгледа, картината не е от приятните.

Вижте суперскъпите лимузини по софийските улици. Чии са? Мисля, че всеки нормален човек знае отговора. Вижте скъпите коли по улиците на Хасково, погледнете луксозните палати на Кенана. Чии са те? Тези хора ли ще градят съвременна България? Това ли е свободата и суверенитета, с които се фука нашият министър председател?

И не е ли подигравка с интелигентността на българския народ да редиш напудрени фрази, когато всеки вижда, че положението в държавата никак не е розово?

От Брюксел вече ни удариха силен шамар с доклада за състоянието на държавата. Основните проблеми –повсеместна корупция, организирана престъпност, свързана с високите етажи на властта. Високите етажи на властта – това са правителството, президентството, народното събрание. За какъв суверенитет и просперитет тогава ни говори Станишев?

Очевидно за суверенитета и просперитета на бандитите в правителството, президентството и народното събрание.

И което е по-важно – месеци след обявения съкрушителен доклад на ЕС за България, държавата не прави нищо, за да се промени. Обявява някакви "екшън планове" и други глупости. Но Брюксел на планове не вярва. И ни го казаха ясно и категорично – искаме резултати, не намерения.
Е, няма резултати. Има речи и плямпане колко сме велики, колко сме свободни и проспериращи.
Обидно.

Скъпи сънародници! Честита стогодишна независимост! Все още нищо не зависи от вас!
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини