От х:

Днес в x:

Връчиха Националните филмови награди

"Мама миа" бе обявен за най-добър мюзикъл на церемонията по връчването на Националните филмови награди, състояла се в Кралската фестивална зала в Лондон, пише в. "Дейли телеграф".

В категорията за филм за супер герой отличието бе присъдено на "Черният рицар", който се пребори с конкуренцията на "Железният човек", "Хенкок" и "Невероятният Хълк".

"Индиана Джоунс и Кралството на кристалния череп" спечели награда в екшън категорията, в която бяха номинирани още "Аз съм легенда", "Мумията: Гробницата на императора дракон" и "Неуловим".

Призовете за най-добър актьор и актриса бяха присъдени съответно на Джони Деп за "Суини Тод: Бръснарят демон от Флийт стрийт" и на Мерил Стрийп за "Мама миа". Деп бе предпочетен за наградата за най-добър актьор пред Крисчън Бейл в "Черният рицар" и Уил Смит в "Аз съм легенда" и "Хенкок".

Мерил Стрийп триумфира над Ейми Адамс в "Омагьосана", Елън Пейдж в "Джуно" и Хелена Бонам-Картър в "Суини Тод: Бръснарят демон от Флийт стрийт". В категорията за семейни филми наградата спечели анимацията "Wall-E", която бе предпочетена пред "Кунг фу панда", "Хрониките на Нарния: Принц Каспиан" и "Златният компас".

За най-добра комедия бе обявена лентата "Джуно", която се конкурираше с дългоочакваната филмова версия на "Сексът и градът".

На церемонията по връчването на Националните филмови награди присъстваха Самюъл Л. Джаксън, Крис Нот, Бьорн Улвеус от АББА, Никол Кидман и Кайли Миноуг. Водещ на шоуто бе Джеймс Несбит.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини