От х:

Днес в x:

15 °C

Бутнали кръчмата “Св. Георги” на Кенана незаконно. Дами потрошиха скъпи возила в Свиленград. Преглед на печата – 5 септември

Административният съд в Хасково отмени като незаконна заповедта на кмета Георги Ианов, по силата на която през януари тази година бе съборена кръчмата "Свети Георги" на Кенана, пише в днешния си брой "Новинар юг". Заведението се води по документи на Емануил Налбантов, но е обществена тайна, че зад него стои бившият шеф на ВиК и "Астика", както и бивш кандидат за кмет на Хасково Георги Узунов.
Мотивите на хасковския административен съд са, че земята, на която е била постройката, не е общинска. Според съда за незаконно строителство е трябвало да бъде уведомена РДНСК, службата да провери и от своя страна да разпореди на общината да бутне постройката.
Пред вестника кметът коментира, че общината разполага с документ от РДНСК, че сградата е незаконна. Тук обаче възниква въпросът защо не са я показали в съда. Не приемаме становището, че земята не е наша, продължава градоначалникът. Какво значение има, след като общината издава разрешителните, пита той.
Щом съдът е преценил, значи има значение.
Адвокатите на общината ще обжалват решението на хасковския административен съд пред върховния. Ако ВАС го потвърди обаче, собственикът на кръчмата има право на обезщетение. Което ще е значително.
Заглавието на материала е "Бутнали "Св. Георги" от грешната страна".

Санират Езиковата с 585 589 лв., пише на първата си страница всекидневникът. Половината от парите ще са от МОН като обезщетение за закритите школа, другата половина – от общината. За целта се свиква извънредно заседание на ОбС на 10 септември.

Унищожиха 22 кг. отровна храна, пише още вестникът. Ястията са от хасковски заведения, сред тях е и онова, което отрови две семейства наскоро. От санитарната инспекция упорито крият коя е кръчмата, макар цяло Хасково да я знае.

Праскова за 4 компота откъснаха в Книжовник, акцентира на 12 страница изданието. Плодът от градината на бай Кирил тежи 675 грама, допълва вестникът.

Пенсиониран директор съкращава учители, пише над главата на "Хасковска Марица". Темата е разработена на цялата 10 страница в броя. Директорът Костадин Ставрев, който бил навършил години за пенсия, съкратил възпитателя в ОУ "Пенчо Славейков" в Димитровград Димитър Йовчев на 2 септември. Педагогът имал 30 години стаж в училище. Орязването на щата се налагало заради делегирания бюджет. Но ето какво казва директорът: Йовчев няма доказани качества на педагог.
Пълен майтап! На директора са му били необходими цели 30 години, за да разбере, че един учител няма качества на педагог. Или школският шеф нещо послъгва, или работата е съвсем в батака.

Арда почерня и замириса, акцентира във водещия си материал на първа страница вестникът. В Стамболово се страхуват от екологична катастрофа заради мътилката.

Настаняват любовна двойка в психиатрия, пише в челния материал на криминалната страница изданието. Христо Лазов и приятелката му Виктория може да бъдат настанени в психиатрия по искане на прокуратурата въпреки изготвената експертиза, че са вменяеми. Двойката от Димитровград е замесена в бруталното убийство на 36-годишната Минка Ангелова, което потресе града в началато на юни.

Дами потрошиха скъпи возила в Свиленград, четем още на криминалната страница. Шофьорка с джип БМВ се удари във "Фолскваген Пасат" на кръстовище в града. Куриозното е, че и двете дами предусетили сблъсъка и кривнали встрани. За зла участ – в една и съща посока.

"Кредо" показва художниците от стамболовския пленер, пише на 16 страница изданието. От 18. 00 часа тази вечер в художествената галерия в КДК участниците в пленера ще покажат реколтата.

Това бяха основните акценти в днешния регионален печат . Подробности – в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 29.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Отнасяйте се с повече търпение към хората и нещата, които не са по вкуса ви. С такт и добро желание със сигурност ще постигнете повече, в противен случай ще си създадете напрежение и няма да постигнете целите си. Приятел ще ви предложи идея, което ще ви амбицира, но и затрудни.
29 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес бъдете добронамерени към по-низшестоящите от вас, не знаете кога ще имате нужда от услугите им. Не е изключено незаетите да имат късмет през този ден и да си намерят подходяща работа. Общуването ви с приятели ще бъде особено приятно.
29 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Следете внимателно какво се случва около вас и преценете кога да се включите с активни действия. Не допускайте обаче превръщането си в обикновени наблюдатели на събитията, тъй като имате много възможности и ще е жалко ако не ги осъществите. Наложете си да не се занимавате с работа, която не е наложителна за дадения момент и се постарайте да се съсредоточите върху най-важното. Предстоят ви добри новини в личен план.
29 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Ако разнообразите деня си с пътувания и други приятни занимания, ще обновите духа, здравето и психиката си. Общуването ви с хора, с които ви е приятно да бъдете, ще се отрази и на работата ви, по косвен или пряк начин. Равновесието може да бъде постигнато, стига то да не е в противоречие с чувството ви за свобода.
29 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес ще постигнете голям делови успех, който ще затвърди положението ви на работното ви място. Имате основания за радост, но не бива да забравяте и за следващата си стъпка, която може да се окаже решаваща. Харчете разумно, не купувайте излишни вещи.
29 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще търсите нови форми за изява на талантите си, преминавайки през деня в забързано темпо. Ще получите известия, които ще ускорят процесите в живота ви. Запознанство или утвърдена връзка ще ви създаде приятни емоции. С внимание ще се отнесете към проблемите на близък човек и ще му помогнете да ги преодолее.
29 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
В професионален план денят е прекрасен и на мнозина им предстои служебно повишение. Ако сте безработни днес имате много добри шансове да промените това положение. Бъдете упорити и настоятелни. Със сигурност ще успеете.
29 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Изразете доброто си отношение към хората, с които общувате и делата ви ще се подреждат така, както ги предвиждате. С настроение ще разгърнете сили в много посоки, което неминуемо ще се отрази на живота ви. Не сте от хората, които чакат на готово и днес ще го потвърдите отново.
29 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще откриете перспектива за себе си в разработването на нов проект и акуратно ще се захванете с него. Без да губите време, ще направите нужните проучвания и ще намерите хората, с чиято финансова подкрепа ще го реализирате. Отношенията ви с постоянния партньор са променливи, проявете повече активност и не чакайте наготово решенията му.
29 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще фокусирате върху себе си вниманието на много хора, което ще повдигне и без това високото ви самочувствие. Лесно ще създавате нови приятелства и връзки. Работата ще ви отрезви, налагайки ви строг и делови подход към текущите ви задачи. Не се щадете, когато трябва да покажете готовност за взаимопомощ.
29 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще защитите позицията си по въпроси, касаещи бизнеса, финансите и не на последно място личния ви живот. Ще работите по осъществяване на програмата си и по-малко ще се съобразявате с мнението на другите. Но ще ви се наложи да проявите разбиране и към обща тема, зачитайки и мнението на партньорите си.
29 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Предприемате рискована операция, но сте силно убедени в успеха си. Ще сполучите, ако не действате прибързано и не правите непременно онова, което сте решили. Много биха ви помогнали съветите на близки и колеги, особено на онези от тях с повече опит. Мислете в перспектива, а не единствено в настоящето, това ще ви помогне да вземете правилното решение.
29 окт 2020
Последни новини