От х:

Днес в x:

1 °C

Бутнали кръчмата “Св. Георги” на Кенана незаконно. Дами потрошиха скъпи возила в Свиленград. Преглед на печата – 5 септември

Административният съд в Хасково отмени като незаконна заповедта на кмета Георги Ианов, по силата на която през януари тази година бе съборена кръчмата "Свети Георги" на Кенана, пише в днешния си брой "Новинар юг". Заведението се води по документи на Емануил Налбантов, но е обществена тайна, че зад него стои бившият шеф на ВиК и "Астика", както и бивш кандидат за кмет на Хасково Георги Узунов.
Мотивите на хасковския административен съд са, че земята, на която е била постройката, не е общинска. Според съда за незаконно строителство е трябвало да бъде уведомена РДНСК, службата да провери и от своя страна да разпореди на общината да бутне постройката.
Пред вестника кметът коментира, че общината разполага с документ от РДНСК, че сградата е незаконна. Тук обаче възниква въпросът защо не са я показали в съда. Не приемаме становището, че земята не е наша, продължава градоначалникът. Какво значение има, след като общината издава разрешителните, пита той.
Щом съдът е преценил, значи има значение.
Адвокатите на общината ще обжалват решението на хасковския административен съд пред върховния. Ако ВАС го потвърди обаче, собственикът на кръчмата има право на обезщетение. Което ще е значително.
Заглавието на материала е "Бутнали "Св. Георги" от грешната страна".

Санират Езиковата с 585 589 лв., пише на първата си страница всекидневникът. Половината от парите ще са от МОН като обезщетение за закритите школа, другата половина – от общината. За целта се свиква извънредно заседание на ОбС на 10 септември.

Унищожиха 22 кг. отровна храна, пише още вестникът. Ястията са от хасковски заведения, сред тях е и онова, което отрови две семейства наскоро. От санитарната инспекция упорито крият коя е кръчмата, макар цяло Хасково да я знае.

Праскова за 4 компота откъснаха в Книжовник, акцентира на 12 страница изданието. Плодът от градината на бай Кирил тежи 675 грама, допълва вестникът.

Пенсиониран директор съкращава учители, пише над главата на "Хасковска Марица". Темата е разработена на цялата 10 страница в броя. Директорът Костадин Ставрев, който бил навършил години за пенсия, съкратил възпитателя в ОУ "Пенчо Славейков" в Димитровград Димитър Йовчев на 2 септември. Педагогът имал 30 години стаж в училище. Орязването на щата се налагало заради делегирания бюджет. Но ето какво казва директорът: Йовчев няма доказани качества на педагог.
Пълен майтап! На директора са му били необходими цели 30 години, за да разбере, че един учител няма качества на педагог. Или школският шеф нещо послъгва, или работата е съвсем в батака.

Арда почерня и замириса, акцентира във водещия си материал на първа страница вестникът. В Стамболово се страхуват от екологична катастрофа заради мътилката.

Настаняват любовна двойка в психиатрия, пише в челния материал на криминалната страница изданието. Христо Лазов и приятелката му Виктория може да бъдат настанени в психиатрия по искане на прокуратурата въпреки изготвената експертиза, че са вменяеми. Двойката от Димитровград е замесена в бруталното убийство на 36-годишната Минка Ангелова, което потресе града в началато на юни.

Дами потрошиха скъпи возила в Свиленград, четем още на криминалната страница. Шофьорка с джип БМВ се удари във "Фолскваген Пасат" на кръстовище в града. Куриозното е, че и двете дами предусетили сблъсъка и кривнали встрани. За зла участ – в една и съща посока.

"Кредо" показва художниците от стамболовския пленер, пише на 16 страница изданието. От 18. 00 часа тази вечер в художествената галерия в КДК участниците в пленера ще покажат реколтата.

Това бяха основните акценти в днешния регионален печат . Подробности – в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 28.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Професионалните ви ангажименти да ви занимават и през почивните дни. Това едва ли ви изненадва и още по-малко разочарова. Работата ви носи удовлетворение, пък и не е толкова натоварена, колкото интересна. Посветете й се и днес, заслужава си. Благоприятен период за нови начинания и планиране на дългосрочни проекти.
28 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Сега енергията ви е в изобилие, затова отрано се замислете как най-добре да използвате тази благодат. Придобивате нови познания и умения. Любовта ви се усмихва, затова е твърде вероятно да пренебрегнете част от професионалните си задължения, за да прекарате времето си с любимия човек.
28 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще станете съпричастни на чуждите проблеми и ще им посветите голяма част от времето си днес. Не пренебрегвайте задачите си, особено онези, които са със срок днес. Неотложни решения ще ви подтикнат към адекватни и бързи реакции. За много от вас денят се свързва и със спонсорство и реализирани финансови сделки.
28 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Умението да предизвиквате ентусиазъм у хората е едно от най-големите ви богатства. Начинът да развиеш най-доброто у един човек е, като го цениш и насърчаваш. Не критикувайте, а вярвайте в стимулите. Ако нещо ви хареса,одобрете го от сърце и бъдете щедър в похвалите си. Денят е подходящ за сделки с недвижими имоти. Бъдете внимателни, ако шофирате.
28 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Умората ще ви подтикне да потърсите тихо място за отмора. Уважавайте желанието и на другите да се чувстват спокойни, отнесете се с разбиране към проблемите им. Новини, свързани с финансите ви ще подобрят настроението ви, но и ще ви направят по-активни в уреждане на срещи и други делови задачи.
28 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Грижейки се за интересите си, ще проявите разбиране към работата и проблемите на околните, с което ще ги приобщите към работата си. Без да се оставяте на случайността, ще действате съобразно новите условия, както на работното място, така и в обществено-политически план. Предложение за работа или обучение в чужбина за други.
28 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Здравето ви ще ви застави да потърсите нетрадиционни методи на лечение. Любим човек също би ви помогнал да се разтоварите от напрежението и да се заредите с позитивни мисли. Дайте си сметка, че умората засилва притесненията ви, като ви прави нервни и раздразнителни. По-леко ще ви стане и от новината, която ще ви поднесат вечерта.
28 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С лекота ще осъществявате идеите си днес. Ще очаровате с присъствието си и ще срещате разбиране и съпричастност. Няма да се затрудните и в общуването с деловите си партньори. С основание очаквате повишение на материалното си състояние. За здравето трябва да се погрижите, съществува опасност от настинки и хронични страдания.
28 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не се противопоставяйте сляпо на нововъведенията около вас. Изслушайте застъпниците им, може би наистина имат право. Насочете енергията си в позитивна насока. Изявете потенциала си. Възможности за това не липсват, просто трябва да вдигнете поглед. Близост и хармония с човек от обкръжението ви.
28 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
С поведението си респектирате околните и така съзнателно ги подчинявате на волята си, спестявайки си изненади. С навременните си действия по интересуващ ви въпрос ще благоприятствате професионалното си развитие. Не позволявайте да се показвате отегчени пред някой, който ви интересува.
28 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Предстои ви решаването на важен въпрос. Трудно ще ви е да вземете от раз решение, затова бихте могли да се посъветвате с хората около себе си. Със сигурност има човек, на когото бихте могли да се доверите. Вечерта се заемете с нещо приятно и разтоварващо. Работата не е за предпочитане.
28 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Денят е удачен за експерименти от всякакъв род. Ентусиазмът ви е заразителен и отваря всички врати пред вас. Великодушието ви ще ви спечели нови приятели. Отдайте се на желанията си - днес почти всичко ви е позволено.
28 яну 2021
Последни новини