От х:

Днес в x:

Бутнали кръчмата “Св. Георги” на Кенана незаконно. Дами потрошиха скъпи возила в Свиленград. Преглед на печата – 5 септември

Административният съд в Хасково отмени като незаконна заповедта на кмета Георги Ианов, по силата на която през януари тази година бе съборена кръчмата "Свети Георги" на Кенана, пише в днешния си брой "Новинар юг". Заведението се води по документи на Емануил Налбантов, но е обществена тайна, че зад него стои бившият шеф на ВиК и "Астика", както и бивш кандидат за кмет на Хасково Георги Узунов.
Мотивите на хасковския административен съд са, че земята, на която е била постройката, не е общинска. Според съда за незаконно строителство е трябвало да бъде уведомена РДНСК, службата да провери и от своя страна да разпореди на общината да бутне постройката.
Пред вестника кметът коментира, че общината разполага с документ от РДНСК, че сградата е незаконна. Тук обаче възниква въпросът защо не са я показали в съда. Не приемаме становището, че земята не е наша, продължава градоначалникът. Какво значение има, след като общината издава разрешителните, пита той.
Щом съдът е преценил, значи има значение.
Адвокатите на общината ще обжалват решението на хасковския административен съд пред върховния. Ако ВАС го потвърди обаче, собственикът на кръчмата има право на обезщетение. Което ще е значително.
Заглавието на материала е "Бутнали "Св. Георги" от грешната страна".

Санират Езиковата с 585 589 лв., пише на първата си страница всекидневникът. Половината от парите ще са от МОН като обезщетение за закритите школа, другата половина – от общината. За целта се свиква извънредно заседание на ОбС на 10 септември.

Унищожиха 22 кг. отровна храна, пише още вестникът. Ястията са от хасковски заведения, сред тях е и онова, което отрови две семейства наскоро. От санитарната инспекция упорито крият коя е кръчмата, макар цяло Хасково да я знае.

Праскова за 4 компота откъснаха в Книжовник, акцентира на 12 страница изданието. Плодът от градината на бай Кирил тежи 675 грама, допълва вестникът.

Пенсиониран директор съкращава учители, пише над главата на "Хасковска Марица". Темата е разработена на цялата 10 страница в броя. Директорът Костадин Ставрев, който бил навършил години за пенсия, съкратил възпитателя в ОУ "Пенчо Славейков" в Димитровград Димитър Йовчев на 2 септември. Педагогът имал 30 години стаж в училище. Орязването на щата се налагало заради делегирания бюджет. Но ето какво казва директорът: Йовчев няма доказани качества на педагог.
Пълен майтап! На директора са му били необходими цели 30 години, за да разбере, че един учител няма качества на педагог. Или школският шеф нещо послъгва, или работата е съвсем в батака.

Арда почерня и замириса, акцентира във водещия си материал на първа страница вестникът. В Стамболово се страхуват от екологична катастрофа заради мътилката.

Настаняват любовна двойка в психиатрия, пише в челния материал на криминалната страница изданието. Христо Лазов и приятелката му Виктория може да бъдат настанени в психиатрия по искане на прокуратурата въпреки изготвената експертиза, че са вменяеми. Двойката от Димитровград е замесена в бруталното убийство на 36-годишната Минка Ангелова, което потресе града в началато на юни.

Дами потрошиха скъпи возила в Свиленград, четем още на криминалната страница. Шофьорка с джип БМВ се удари във "Фолскваген Пасат" на кръстовище в града. Куриозното е, че и двете дами предусетили сблъсъка и кривнали встрани. За зла участ – в една и съща посока.

"Кредо" показва художниците от стамболовския пленер, пише на 16 страница изданието. От 18. 00 часа тази вечер в художествената галерия в КДК участниците в пленера ще покажат реколтата.

Това бяха основните акценти в днешния регионален печат . Подробности – в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини