От х:

Днес в x:

Приключи производството на BMW Z4 в САЩ

BMW ще покаже концепция на следващото поколение Z4 на автомобилното изложение в Лос Анджелис през ноември.

Миналата седмица беше произведен последният роудстер BMW Z4 в завода на фирмата в Спартанбург, САЩ. Там бяха произведени общо над 9300 автомобила от този модел.


Това слага край на производството на модела в САЩ. Новото поколение на Z4 се завръща в Германия и ще бъде показано през следващата година. Междувременно в завода в САЩ ще започне производството на следващото поколение Х3 заедно с Х6.

Говорител на BMW заяви, че „Z4 е бил успешен модел за завода в Спартанбург, но сега идват нови модели които ще движат производството напред". Новото производство в Спартанбург ще бъде осъществено след голяма реконструкция и разширение на завода, след инвестиции от 750 милиона долара. Заводът ще произвежда в пълната си мощност от следващата година.

Новото поколение на роудстера и купето Z4 ще бъде по-голямо по размери от досегашното. Вече се знае, че най-силната версия M Roadster ще бъде с мощност 350 к.с. (261kW), като двигателят ще бъде би-турбо с шест цилиндъра. В Европа ще се предлагат и версии с четири цилиндъра, докато в САЩ всички продавани автомобили от модела Z4 ще са с шест цилиндрови двигатели.

Източник: automedia.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини