От х:

Днес в x:

Audi R8 Spider - Напълно недегизиран модел бе забелязан и сниман

Открита версия на суперавтомобила Audi R8 бе забелязана да прави тестове в Германия, без да има и намек за някакъв камуфлаж. Най-новите снимки на „тестовото муле" показват, че спортистът ще бъде с конвенционален мек покрив, но липсва запазената марка на оригинала – алуминиевите остриета зад вратите.

Други големи промени в новия Spider, които се очаква да достигнат и до серийно производство, ще бъде допълнителните въздухозаборници зад седалките, както и чифт предпазни ролбари. Позицията на капачката за резервоара също ще бъде на друго място поради липсата на задните колони. Промените под метала пък най-вероятно ще представляват усилване на шасито.

И докато базовият модел най-вероятно ще се придържа към 4.2-литровия V8 с мощност от 420 к.с. от оригинала, то има слухове, че Audi може да реши да инсталира и 5.2-литров V10, който е ползван в S6 и S8 моделите. Същевременно 5-литровия битурбо V10 се очаква да бъде запазен на този етап за по-спортните RS варианти.

Разликата между него и стандартния V8 модел едва ли ще се ограничи само до разлика в мощността. Най-вероятно и самото шаси ще трябва да бъде настроено за допълнителна мощност, като получи подобрено окачване, както и модифицирани системи за управление и спиране.

Конкретният тестов автомобил, снимките на който са на от www.motoraurhotity.com, се очаква да е именно RS версията на новия R8. За това загатват поне различните ауспуси и дифузьори, които са същите като онези, монтирани в моделите на Audi с V10 двигатели. Предната решетка също е аргумент в полза на тази теза. Според очевидци тестовият автомобил дори е звучал като V10, а не V8.
Източник: rs-auto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини