От х:

Днес в x:

Студенти правят BMW на 2015 година

Третокурсниците от Европейския институт по дизайн (IED) в Торино получиха задачата да създадат BMW-то на 2015 година. Идеята е да измислят автомобил, който би се харесал на хора около 30-те. Проектът бе подкрепен от BMW и бе създаден специална комисия от самия автомобилен производител, която да следи първоначалните етапи на развитие. Комисията се състои от Томас Плат (директор на Model Techniques and Process Management в BMW), Андерс Варминг (директор на отдела по екстериорен дизайн в BMW) и дизайнера от BMW Крис Бенгъл.

Основна линия, която е трябвало да се следва от студентите при създаването на BMW на 2015 година, е била да се интерпретира езика, еволюцията и същността на марката от гледна точка на перспективите на компанията. В резултат на това концептуалните автомобили приличат повече на Батмобили, отколкото на BMW, но определено са интересни от гледна точка на изобретателност и въображение.

Конкретно разработките „Africa. Decomposive concept" на Рафаел Лоран и Махай Панайтеску и "Snug" на Давид Рафай,Кевин Шлепфер, Андреа Торчиа и Алберто Усаи бяха най-много харесани от комисията на BMW.

И докато имаше 18 екипа, то само осем бяха допуснати до етапа да правят физически модели в мащаб 1:4. Други четири пък бяха направени във виртуален вид.
Източник: rs-auto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини