От х:

Днес в x:

Оргазмът като метод за подбор на партньор

Оказва се, че трудностите свързани с постигането на оргазъм при жените са заложени от природата. Британски учени, цитирани от BBC, твърдят, че жените, които не получават в леглото сексуално удовлетворение, са "програмирани да отхвърлят мъжете, които не могат, а по-точно не искат да се погрижат за собствено потомство". Тези жени подсъзнателно усещат неблагонадеждните мъже и не ги допускат до себе си сексуално.

Другият тип жени пък, които без труд изпитват оргазъм, избират точно тези неблагонадежни мъже. Учените смятат, че оргазмът е заложен от природата, за да движи еволюцията напред, като именно той помага на жените да разберат подходящ ли и е техният партньор за съпруг и баща. Затова жените, които лесно постигат оргазъм, всъщност са най-далеч от стандартите на естествения подбор.

Учените са изследвали 4 000 жени на възраст от 19 до 83 години и твърдят, че способността за постигане на оргазъм е заложена на генетично ниво. Поради тази причина липсата на оргазъм по принцип не е заболяване, нуждаеща се от лечение, а еволюционен метод на подбор на партньори, който се е формирал още във зората на човечеството.

Според събраните данни, само 10% от жените всеки път изпитват оргазъм, докато 30% никога не са го почувствали. Любопитен факт е, че еднояйчните близначки изпитват по-голямо удоволствие от секса, отколкото останалите жени.

Способността да се почувства оргазъм се предава като наследствен признак в 35-45% от случаите, твърдят учените. Разбира се, не трябва да се пренебрегват социалните условия и психологическите особености на всяка жена, но ако се определят гените на "анти-оргазма", би се появила възможност за създаването на медикамент, блокиращ тяхното въздействие. Това е и основна цел на по-нататъшните изследвания на британските учени.

Източник: zdrave.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини