От х:

Днес в x:

Вадят мъртви прасета в “Орфей”, миша напаст в Димитровград. Аналитичен преглед на печата

Канализацията в хасковския квартал Орфей" отново се запуши, информира днешният брой на "Новинар юг". Хората хвърляли в канализацията всевъзможни боклуци, дори преди време извадили от тръбите трупове на четири прасенца, разказали служители на ВиК.

В Димитровград пък реват от миша напаст, пише още вестникът. Най-зле било в кв. "Каменец", където се намира и битака. Тварите изпълзявали от мазетата и постепенно превземали терасите. Обстрелвали ги, кой знае защо, с праскови, кайсии и всякакви плодове.
Ами да пробват и с кренвирши. Може да има по-голям ефект.

Бялата риба почна да мре в жегите, отбелязва още изданието. Информацията за масовия мор идва от "спец по рибарските въпроси" – Таню Теодосиев. Даже в неговия водоем имало седем осем с обърнати кореми.

Глобиха селянин, запалил стърнището в собствената си нива, информира вестникът. Петър Нашков от с. Димитровче, свиленградско, отнася 200 лв. глоба.

Бившият полицай №1 в региона Иван Петров ще се съди с общинската полиция наесен, четем още в броя. Той бе глобен с 200 лева по време на предизборната кампания, защото изнесъл на площада тонколони и правел агитация на Бойкоборисовата партия, чийто лидер е в областта. Бившите му подчинени му друснали акта, защото нямал разрешение от кмета и опонент на кандидата на ГЕРБ. Вчерашното съдебно заседание по казуса било отложено за септември.
Интересно какво би станало, ако при усилените рокади в МВР Иван Петров отново го върнат за шеф на ОДП до септември.

Изхвърлят шефката на "Стройкомерс" в Баните, пише още вестникът. Шефът на общинския съвет иска да омахат Златка Проданова и да турят Десислава Стайкова.
Огледал се Илия – пак в тия. Проблемите в Минерални бани няма да се решат от шефа на "Стройкомерс", който и да е той. Ще се решат по друг начин. Има време.
Например малко по-надолу на страницата пише, че същият този шеф на общинския съвет – Муса Чолак, иска да върнат депозита на скандална фирма, близка до небеизвестния Мюмюн Искендер. Собственикът на тази фирма – Мехмед Мюмюн му е братовчед, или нещо такова.
Понеже Искендер коли и беси в Баните, парите ще бъдат върнати.
Здравите сили спят ли?

"Хасковска Марица" отваря броя си с информация за скандал на Кенана. Строеж на 20-метрова антена на Мобилтел във вилната зона буни духовете. Хората се притесняват, че устройството ще увреди здравето им. На това отгоре се оказва, че въпросният строеж нямал никакви разрешителни.
Куче влачи антени.

Затапен язовир в Изворово суши бостани, информира още изданието на първата си страница. 30 собственици на ниви изревали, че не могат да ги напояват, защото арендаторът на водоема не им давал.
За разбиването на нова престъпна наркогрупа съобщава "Хасковска Марица" на криминалната си страница. Става дума за пресичане на незаконен трафик на 51 кила хероин на Капитан Андреево, откъдето спецслужбите започват да разплитат мрежата. Арестуваният на границата Светослав Тошев сигурно е изпял останалите по трасето, защото вчера в съда бяха вкарани още трима закопчани. Прокуратурата се надява да стигне до високите етажи на престъпната група.
И като стигне, какво? Просто в сапунения сериал, който караме на живо, ще влязат нови действащи лица и ще ни досаждат всяка вечер от екрана.
Като наблюдава човек какво се случва в родината, започва да се чуди МВР ли следи бандитите, или бандитите следят МВР. Или по-скоро управляват МВР.

Георги Матев подгрява Димитър Цонев, съобщава изданието от 16 страница. Зетят на Нешка Робева щял да събира група за участие в в новото предаване на Канала "В неделя със...". Материалът завършва с новината, че Матев отскоро се качил на чисто нов джип "Тойота".
Ами с това трябваше да се почне. Един джип е къде по-интересен от Канал 1.

Още новини и събития – в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини