От х:

Днес в x:

23 °C

Вадят мъртви прасета в “Орфей”, миша напаст в Димитровград. Аналитичен преглед на печата

Канализацията в хасковския квартал Орфей" отново се запуши, информира днешният брой на "Новинар юг". Хората хвърляли в канализацията всевъзможни боклуци, дори преди време извадили от тръбите трупове на четири прасенца, разказали служители на ВиК.

В Димитровград пък реват от миша напаст, пише още вестникът. Най-зле било в кв. "Каменец", където се намира и битака. Тварите изпълзявали от мазетата и постепенно превземали терасите. Обстрелвали ги, кой знае защо, с праскови, кайсии и всякакви плодове.
Ами да пробват и с кренвирши. Може да има по-голям ефект.

Бялата риба почна да мре в жегите, отбелязва още изданието. Информацията за масовия мор идва от "спец по рибарските въпроси" – Таню Теодосиев. Даже в неговия водоем имало седем осем с обърнати кореми.

Глобиха селянин, запалил стърнището в собствената си нива, информира вестникът. Петър Нашков от с. Димитровче, свиленградско, отнася 200 лв. глоба.

Бившият полицай №1 в региона Иван Петров ще се съди с общинската полиция наесен, четем още в броя. Той бе глобен с 200 лева по време на предизборната кампания, защото изнесъл на площада тонколони и правел агитация на Бойкоборисовата партия, чийто лидер е в областта. Бившите му подчинени му друснали акта, защото нямал разрешение от кмета и опонент на кандидата на ГЕРБ. Вчерашното съдебно заседание по казуса било отложено за септември.
Интересно какво би станало, ако при усилените рокади в МВР Иван Петров отново го върнат за шеф на ОДП до септември.

Изхвърлят шефката на "Стройкомерс" в Баните, пише още вестникът. Шефът на общинския съвет иска да омахат Златка Проданова и да турят Десислава Стайкова.
Огледал се Илия – пак в тия. Проблемите в Минерални бани няма да се решат от шефа на "Стройкомерс", който и да е той. Ще се решат по друг начин. Има време.
Например малко по-надолу на страницата пише, че същият този шеф на общинския съвет – Муса Чолак, иска да върнат депозита на скандална фирма, близка до небеизвестния Мюмюн Искендер. Собственикът на тази фирма – Мехмед Мюмюн му е братовчед, или нещо такова.
Понеже Искендер коли и беси в Баните, парите ще бъдат върнати.
Здравите сили спят ли?

"Хасковска Марица" отваря броя си с информация за скандал на Кенана. Строеж на 20-метрова антена на Мобилтел във вилната зона буни духовете. Хората се притесняват, че устройството ще увреди здравето им. На това отгоре се оказва, че въпросният строеж нямал никакви разрешителни.
Куче влачи антени.

Затапен язовир в Изворово суши бостани, информира още изданието на първата си страница. 30 собственици на ниви изревали, че не могат да ги напояват, защото арендаторът на водоема не им давал.
За разбиването на нова престъпна наркогрупа съобщава "Хасковска Марица" на криминалната си страница. Става дума за пресичане на незаконен трафик на 51 кила хероин на Капитан Андреево, откъдето спецслужбите започват да разплитат мрежата. Арестуваният на границата Светослав Тошев сигурно е изпял останалите по трасето, защото вчера в съда бяха вкарани още трима закопчани. Прокуратурата се надява да стигне до високите етажи на престъпната група.
И като стигне, какво? Просто в сапунения сериал, който караме на живо, ще влязат нови действащи лица и ще ни досаждат всяка вечер от екрана.
Като наблюдава човек какво се случва в родината, започва да се чуди МВР ли следи бандитите, или бандитите следят МВР. Или по-скоро управляват МВР.

Георги Матев подгрява Димитър Цонев, съобщава изданието от 16 страница. Зетят на Нешка Робева щял да събира група за участие в в новото предаване на Канала "В неделя със...". Материалът завършва с новината, че Матев отскоро се качил на чисто нов джип "Тойота".
Ами с това трябваше да се почне. Един джип е къде по-интересен от Канал 1.

Още новини и събития – в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 08.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Добър енергиен тонус и физическа устойчивост. Радвате се на споделено внимание в работата си. Признанието, което получавате не е случайно. Положените усилия за да се приспособите към новата ситуация ви карат да се чувствате добре. Приемате градивно забележките и продължавате напред.
08 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Очаква ви спокоен ден на работното място. Със задоволство ще установите, че служебните ви дела се развиват успешно като някои от тях е възможно да надхвърлят очакванията ви. От вас се излъчват добро настроение и оптимизъм, които действат стимулиращо на близките ви хора. Отложете ангажименти вечерта, за да прекарате повече време с любимия човек.
08 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Отдава ви се възможност да разширите дейността си и да завоювате нови територии. Възползвайте се от съветите на специалисти в дадената област. Инвестициите, които направите за компетентна консултация ще се възвърнат многократно. Не залагайте на нищо случайно, подсигурете се добре във всяка своя стъпка.
08 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Присъствието ви от много хора е търсено и желано. Знайте, че само с постоянство и воля можете да постигнете желанията си, нищо няма да дойде наготово. В отношенията с роднините са възможни разногласия, от вас зависи да ги убедите аргументирано в правотата на доводите си.
08 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Приключете навреме започнатите задачи, денят е подходящ и за други занимания. Ще останете адекватни на ситуацията и ще покажете най-доброто от себе си, споделяйки идеите си пред когото трябва. Разбирателството помежду ви ще помогне по-лесно да се постигнете обща цел. Други ще се подготвят за предстоящо събитие, важно за професионалната им реализация.
08 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Предстоят ви важни ви срещи, изискващи да сте в добра форма. Ще се концентрирате в сферата на професионалните си занимания и ще търсите по-добри пътища за изяви. Личен проблем е на път да бъде решен, но не проявявайте твърдоглавие, а се вслушвайте в съветите на онези, които милеят за вас.
08 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Посветете времето си за приключване на проект, по който работите от дълго време. Придържайте се към онова, което ви е познато. Всяко отклонение от пътя, може да ви навреди. Покажете на близките си колко много ги цените и се нуждаете от помощта им. Това ще ги мотивира да поемат част от грижите ви. Заемете се със самоусъвършенстването си - изучаването на чужда език е добро начало.
08 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще спечелите, ако не пренебрегвате предложенията на колегите си и заедно взимате решения по общите ви задачи. Може да се наложат и компромиси, за това не бъдете категорични. За реализацията на нова идея също се консултирайте със специалисти, за да не хвърлите труда си на празно.
08 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Доста напрежение и непредвидени ядове се очертават пред повечето от вас. Въпреки това денят има изгледи да се превърне в един от най-успешните ви в последно време. При по-голяма концентрация ще успеете да избегнете повечето неприятности и да се възползвате от шансовете, които ви се откриват. Важно е да не губите обзелия ви днес ентусиазъм.
08 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
С творческо настроение ще се отнесете към работата си. Една от причинете за повишения ентусиазъм е зараждаща се нова връзка или вълнуващо ви познанство. Но не така ще бъде с онези, които са заети да раздават “правосъдие”. Ако нямате пряко отношение към проблемите се въздържайте от коментари, за да не дистанцирате публиката от себе си.
08 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Бъдете повече пестеливи. Сега не е желателно да си позволявате излишни харчове. Отваряйте си очите на четири, особено ако при работата си работите с пари. Помощта, която ще ви бъде поискана е много необходима. Не я отказвайте. Всяко ваше доброволно желание за подкрепа ще бъде многократно възнаградено.
08 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Задача, върху която отдавна работите ще се придвижи успешно напред и ще я приключите с добри резултати за себе си. Други ще поставят условие пред партньора си за конкретни обвързаности, може да не са в личен план. Но това е начина да продължите спокойно напред, със защитени интереси.
08 май 2021
Последни новини