От х:

Днес в x:

В града на самоубийците забраниха "Явлението"

Собствениците на киносалоните "Одеон" решиха да не прожектират филма "Явлението" (The Happening) във британския град Бридженд.След смъртта на няколко младежи в последните месеци Бридженд си спечели славата на "града на самоубийците", съобщи BBC News.

Новият филм на режисьора М. Найт Шаямалан, станал популярен със "Шесто чувство" и "Следите", разказва за токсин, който причинява епидемия от самоубийства в град в САЩ.

Прес-секретарят на "Одеон" заяви, че през май компанията се е консултирала с полицията в Южен Уелс, която класифицирала филма като "неприемлив". В резултат от това "Одеон" решили да не показват филма във Бридженд, понеже "темата е болезнена за региона".

Член на общинския съвет на Бридженд - Питър Фоули заяви, че отмяната на филма е вредна и ще нагнети още повече мистическите настроения. Фоули напомни, че забраната на друг филм -"Екзорсистът" съдейства за увеличаване на неговата популярност.

От началота на 2007 година в графство Бридженд са се самоубили 22 души на възраст между 15 и 28 години. В три от последните случаи самоубийците са живеели на една и съща улица в селото Bettws. Въпреки всичко поличията твърди,че няма връзка между тях.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини