От х:

Днес в x:

Нов случай на домашен затвор - този път в Италия




В Южна Италия вчера бе освободена жена, която в продължение на 18 години била държана затворена в стая от семейството си за това, че родила дете без да е сключвала брак.

47-годишната италианка била освободена от полицията в град Санта Мария Капуа Ветере, област Кампания, след получен анонимен сигнал, предадоха световните агенции.

Жертвата била настанена в болница в Неапол за медицински прегледи и психиатрично лечение, а 80-годишната й майка, 51-годишна сестра и 45-годишен брат били предадени на правосъдието за лошо третиране и принудително затваряне на човек.

Жената живеела през всичките 17 години при ужасни санитарни и хигиенни условия. Тя показвала очевидни признаци на психически проблеми, но все още не е ясно дали те се дължат на затварянето й или датират още от преди него.

Майката, която е вдовица, била поставена под домашен арест. Братът, който е земеделец, и сестрата - учителка в начално училище, били отведени в затвора. Жената била затворена в стаята от роднините си през 1990 г., когато те открили, че тя е бременна.

Роденият от нея син, който в момента е на 17 години и половина, също живеел в къщата, без да знае, че е под един покрив със собствената си майка. Момчето, чийто баща не е известен, водило нормален живот и ходило на училище.

Американка пък не излязла 2 години от банята, защото била малтретирана от приятеля си. Пам Бабкок от Канзас отказала да излезе от банята в продължение на две години, защото била малтретирана от приятеля си Кори Макфарън, предаде Асошиейтед прес.

Полицаи открили жената, седнала върху тоалетната чиния, през февруари тази година. Полицията смята, че тя е прекарала в това положение най-малко един месец. Приятелят й признал, че я малтретирал. Той се признал за виновен и по друго обвинение - за това, че се показал гол пред непълнолетен съсед. Предстои съдът да определи дата, на която да произнесе присъдата си.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини