От х:

Днес в x:

Преглед на печата – 3 юни

"Нощни птици се колят за мъж" е водещото заглавие в днешния брой на "Новинар юг". 23-годишната варненка Мария наръгана от съперницата си в любовта Гергана в центъра на Хасково.

"42 години стаж = 102 лева пенсия" е челното заглавие на първа страница. Толкова са изчислили експертите на НОИ по точковата система на Марин Караилиев. Той смята да пише до Страсбург за несправедливостта.

"Двама с час повече на днешната матура" е друг акцент от първа. Става дума за дванайсетокласници със специални образователни потребности. Стандартното време за изпита е 4 часа.

"Обновяват детска градина с 1 млн. лв." е водещият материал на втора страница. Става дума за забавачка в Свиленград, а основната част от средствата идват от ЕС, допълва изданието.

"Родители предлагат децата си за стипендия" е акцент от четвърта страница. Кандидатите за "Димитровградско дарование" трябва да носят в общината копия от грамоти и дипломи.

"Военните имоти: Голямото крадене тепърва предстои" е озаглавен материалът на 5 страница. Повод за публикацията са обявените от новия министър на отбраната шокиращи факти за далавери в системата.

"Хасково дочака Добчев след 22 г." е водещата новина на 12 страница. Показват скандалната постановка "Лазар и Иисус" само срещу 5 лв., допълва изданието.

Женският бой заради мъж е водеща новина и за другия всекидневник в областта – "Хасковска Марица". Изданието съобщава и името на хасковския Ромео – Мартин.

"Бавят елсметките заради нов софтуер", информира от първа страница "Хасковска Марица". Ще плащаме тока за юни по-късно, няма да се начисляват лихви, обяснява изданието.

"Доматите поевтиняха с лев" е друг акцент от първа страница. Причината за срива е навлизането на родната продукция по сергиите.

"Бързаци блокираха системата срещу опашки в НАП", съобщава от втората си страница вестникът. Бързо зададените команди блокирали устройството и се наложило то да се рестартира. През това време служителите си работели по стария изпитан начин.

"Фелдшер преглежда на улицата, кабинетът под ключ" е друг акцент в броя. Медикът Алдин Демирев обслужвал болните в колата си, защото джипито д-р Пламен Шенков отказал да плаща наем на общината.

"Димитровград загърбен като партньор на ВиК", информира още вестникът. Общината настоява да се отменят решенията на общото събрание на дружеството. Освен това общината е собственик с 49 процента в него.

Голямото интервю в броя е с кметицата на Симеоновград Милена Рангелова. Заглавието е "Хората са уморени от обещания и чакане".

"Родолюбците от "Епизод" идват в КДК", съобщава вестникът от последната си страница. Групата ще радва почитателите си от Хасково на 7 юни.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини