От х:

Днес в x:

18 °C

Цонев поиска жилища за военните

Жилища за военни ще иска министърът на отбраната Николай Цонев. На първата си пресконференция пред журналисти той каза, че най-важното за него е да се подобри социалната политика към военнослужещите.

Жилищата ще бъдат осигурявани под наем, а след 15 година от службата си те да могат да придобиват жилища на цената, на която министерството ги е купило, предаде БГНЕС.

Не са използвани по-ефективни възможности за разпореждане с военните имоти, а липсата на прозрачност и публичност, както и на ефективен контрол, съчетана с празноти и неясноти на нормативната уредба, засилва влиянието на субективния фактор и прави възможно възникването на корупционни практики. Това са част от изводите от проверките на разпореждането с имоти на Министерството на отбраната, които оповести министърът, цитиран от БТА. Цонев отбеляза различни случаи, някои от които определи като "фрапиращи". Сред проблемите са замени, осъществени при много занижени оценки за имоти на министерството. Министърът ще предложи да бъде създаден и служебен фонд от жилища за нуждите на войниците. Цонев каза още, че министерство на отбраната има огромен финансов ресурс от имотите, които притежава, но те трябва да бъдат управлявани така, че да донесат максимална полза за министерството.

За тази цел ще бъде създадена дирекция "Управление на собствеността и инвестициите". По думите му досега е имало противоречия между две дирекции - Военна инфраструктура и Агенция "Държавна собственост". По думите на министъра този проблем ще бъде решен като двете дирекции се обединят. Според Цонев има неясни критерии при замените на движими имоти на министерството. Лицензирани оценители са оценявали имотите на много по-ниски цени, а поръчките са били давани на едни и същи оценители с цел облагодетелстване на различни хора от министерството. За това той каза, че ще изпрати всички документи, с които разполага на държавна финансова инспекция. Като пример министърът посочи случай с Дома на отбраната в Хасково, който бил на стойност над 1 милиона лева, но оценителите са му дали цена от половин милион.

Сред приоритетите на министъра е това, военните да бъдат задържани на служба чрез увеличение на заплатата, както и децата им да бъдат настанявани приоритетно в детски градини и студентски общежития, за да могат военнослужещите да мислят само за работата си и да изпълняват пълноценно службата си.

Министърът каза, че друг негов приоритет е модернизацията на армията, както и създаването на комуникационна система, с което да се поддържат връзки с колегите им от други страни. България ще продължи да изпълнява ангажиментите си към НАТО и Алианса. Ще бъдат продължени мисиите в Ирак, Афганистан, Косово и Херцеговина.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 15.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Ще се потопите в благоприятна атмосфера и ще получите импулс за нови дръзновения. Това ще се отрази позитивно и на отношенията ви с колеги и партньори. Подаващата ви се енергия ще събужда у вас желания за търсения в непознати сфери и посоки. Пазете се от не контролирани емоции.
15 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Благоприятен ден. Ще плувате в свои води.Днес сте на гребена на вълната.Ще се появят нови възможности за промяна и успешна дейност.Пазете се от скандал породен от засиленото ви любовно желание.
15 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ако сте ясни и открито в поведението си, ще бъде по-добре за всички около вас. Текущите ви задължения ще се увеличат и това няма да се отрази добре на настроението ви. Договореностите трябва да бъдат спазени, а и вие ще се почувствате доволни от себе си след добре свършената работа.
15 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Предстои ви пътуване, което отдавна очакване. Независимо дали става дума за почивка или пътуване по работа ще останете особено доволни от себе си. Заобиколени сте от разбиращи хора, които са готови да ви съдействат във всеки един момент. Не допускайте недоразумение да провали нещо, върху което дълго сте работили. Запознавате се с нови и интересни хора.
15 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работните ви проекти ще подсилят усещането ви за значимост сред професионалните среди. Трудът ви ще се оцени и ще получите потвърждение, изразяващо се в пари. Заложете на професионалната си реализация и ще подобрите много страни от живота си. Сред близките си ще намирате нужното ви спокойствие, за да сте пълноценни в професията.
15 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Имате известни колебания относно това как да постъпите в определена ситуация, но скоро ще установите ще се притеснявате излишно. Близките ви подкрепят безрезервно, а и вие самите ще успеете да намерите верния изход от положението. Радвате се на голяма покупка, която е дългоочаквана в дома ви. Ваш приятел ще ви сподели нещо лично, изслушайте го.
15 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Предстои ви нещо важно, затова обмисляйте много внимателно всяка своя стъпка. Не подценявайте съветите на приятели и познати, всяко нещо може да ви бъде от полза. Проучвайте внимателно всяка информация, която получавате, за да сте готови да реагирате навреме. Получавате интересно предложение в личен план, не реагирайте импулсивно обаче.
15 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще започнете едно, за сметка на друго, недовършено, отдавайки преднина на проблемите си. В крайна сметка от това текущите ви задачи няма да пострадат, благодарение на сътрудниците, семейството и приятелите. Оценете подкрепата им и в подходящ момент се реванширайте подобаващо.
15 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще бъдете мотивирани и ще действате с желание и хъс. Преградите ще са лесно преодолими. Подкрепа от силните на деня. Що се касае до любовта, там успехът също няма да ви подмине. Налице са всички предпоставки да спечелите сърцето на любимия човек, всичко зависи от вас.
15 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Нуждата от значителни средства може да подтикне някои от вас към рисковани начинания и така да си създадете неприятности. Не бързайте да действате и проявете търпение дори да се налага да направите жертви. Съвсем скоро ще попаднете на добра възможност и ще успеете без излишно напрежение да подобрите положението си. Не се поддавайте на притеснения.
15 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не може да ви се отрече, че сте реалисти и не градите безпочвени хипотези. С това привличате вниманието на себеподобните и с общи усилия активността ви ще доведе до добри резултати. Ако ще пътувате обърнете внимание върху изправността на автомобила си. Помислете и с какво да зарадвате любимия си човек.
15 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Ще получите финансови придобивки и ще изчистите стари задължения. Бъдете открити за желанията си и ще се радвате на споделени чувства и общи занимания. Някои от вас ще приемат на доверие думите на непознат човек, но няма да се излъжат, интуицията ви е силна. Ако не сте планирали почивните дни е време да го направите.
15 юни 2021
Последни новини