От х:

Днес в x:

Прокуратурата поиска 4,5 години затвор за Николай Цонев

Прокуратурата поиска четири години и шест месеца затвор наказание за бившия министър на отбраната Николай Цонев. Той е обвинен, че е купил за нуждите на Министерството на отбраната мобилен завод за метални конструкции и така е ощетил бюджета с около осем милиона лева, предаде БТА.

Прокуратурата твърди, че престъплението от Цонев е извършено умишлено. Пренасочвайки пари от бюджета на ВВС за купуването на тази машина, Цонев дори е намалил отбранителната способност на армията, твърди обвинението.

Документи, събрани от прокуратурата, показват, че на българските представители на американския производител на мобилния завод е била изплатена комисионна от самия производител за сключената сделка в размер на 482 000 долара.

Представител за България на фирмата е съпругата на Радион Попов - Таня Попова, твърди прокуратурата. Според нея първоначално Попов е бил представител на американското дружество, но след като е избран за заместник-министър, е прехвърлил правата на съпругата си.

Към този момент поръчаната от Цонев мобилна фабрика все още стои на пристанището във Варна, тъй като от договорената цена не са изплатени около 1 млн. долара.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини