От х:

Днес в x:

Нашенецът Иво Маринов върти клуба на милионерите в Москва

Мадона не знае, че я канят в България
Експертът съветва продуцентите на Азис да клонират звездата

Иво Маринов напуска България през 1996 г. и заминава в Русия. Той вече има опит в музикалния бизнес, защото преди това е работил за световния гигант в бранша "Уорнър". Учил е в руско училище и това помага да се внедри по-лесно в лабиринтите на музикалния бизнес в Москва. Маринов признава, че успехът на руския терен му е коствал много усилия и невероятно много пари. Нашенецът, който бе за няколко часа в София, нашумя през последните дни с офертата си към Софи Маринова и Лияна, като дойде лично да ги покани да пеят на грандиозния му купон за неговия 41-ви рожден ден на 27 април. Това ще стане в неговия клуб Ark, наричан от милионерите, които го посещават, "Ноев ковчег". Заведението е сред петте най-висококласни в Русия, а това означава и едно от най-забележителните на планетата. Иво Маринов е президент и на една от най-големите фирми за концертна дейност в страните на ОНД - "Евроконцерт". Той измъква персонала на бившето държавно предприятие и монополист "Росконцерт" и сега поддържа връзки с топизпълнители от цял свят.
Г-н Маринов, правите ли концерти за олигарси?
- Клиенти са ми всички големи руски фирми, които често правят партита за персонала. От услугите ми се ползват и част от руските олигарси. Не може да си представите колко голямо е надцакването между местните богаташи. Аз съм горд, че продуцирам нашумелия руски дует "Чай в двоем", който ще прави песен със Софи Маринова. Това е сред най-нашумелите групи в момента и се смята за любима на повечето руски олигарси. Грижа се също и за делата на групата "Револвер".
- Доволен ли сте от работата си в Русия?
- Да, това е необятен пазар, най-големият след американския. Много ми помага опитът, натрупан преди това. Бях част от екипа на "Уорнър" в Южна Америка - Перу и Аржентина. Там се запознах с Мадона. Не съм личен приятел със звездата, но след концертите си тя по задължение е на партита на фирмата. Така че с Мадона сме се виждали няколко пъти.
- Имате ли приятели сред американските суперзвезди?
- Много близки отношения поддържам с всички от "Ред хот чили пепърс", както и със "Зи Зи топ". Приятел съм с "Джамиракуай", особено с фронтмена Джей Кей. Той е невероятен. Миналата година ми беше на гости в Москва. Чуваме се понякога. Когато отида в Лондон, ще му гостувам. Но нямам време за такива удоволствия.
- Защо вече българските изпълнители все по-рядко пеят в Русия?
- За да отиде наш певец там, трябва някоя местна звезда да направи пиар. Тук няма радио или музикален канал, по който да се рекламират нашите песни и изпълнители, както е по другите държави. Има българска общност, но тя не познава фолк певците ни например. Така че един концерт ще е провал без тази подготовка. Как ще напълним залата, когато тук най-малките са с по 2000-3000 зрители.
Понякога идват "Ритон", Георги Христов и Лили Иванова но то е покрай участия на Филип Киркоров. Там те изпяват 2-3 песни в сборни концерти, но не могат самостоятелно да напълнят зала. В Русия големите изпълнители пеят само на концерти или на корпоративни партита, но не в заведения, както е в България.
- Смятате ли, че експериментът със Софи Маринова и Лияна може да се получи?
- Надявам се експериментът да е успешен. На рождения ми ден ще бъде премиерата на тези певици в Москва, където ще ги видят и много музикални продуценти.
- Какви са партитата в руската столица?
- Партита на богаташите в Русия се правят, като наддаването е нещо страшно. Ако единият е поканил Шакира, другият трябва да е по-нагоре от него и да доведе Кристина Агилера или Джанет Джаксън. Бюджетът на такова парти само за изпълнители стига 500 000 евро. В Русия е така - богатите хора искат да си покажат парите по този начин. За тези празненства после се говори и пише, кой е бил, с кого, какво се е случило. Тези данни се вписват в сивитата на олигарсите - кой им е пял, за колко, както и кои са били гостите.
- Има ли големи изпълнители, които обичат да ходят в Москва?
- Фърги от "Блек айд пийс" е една от тях. Тя обича да ходи в Москва. Освен по покана, тя идва да се забавлява там. Моята компания работи с "Бони М", Прешъс Уилсън, "Иръпшън" и "Бед бойс блу" за територията на Русия. Това са стари величия. По тарифи те се равни с руските групи. Руснаците помнят техните хитове и те още се въртят по местните радиа и телевизии.
- Има ли гафове?
- Случват се. Например с гостуването на дуета "Бакара" за парти в Сочи. Беквокалистката се разболя, но в Русия й намерихме дубльорка, която спаси положението. затова "Бони М" имат няколко състава и когато имат много оферти, се разделят. Именно по това се познават опитните продуценти, които изрично уточняват кой състав точно искат.
- Какво бихте посъветвали вашия български домакин Крум Крумов, който е продуцент на "Съни мюзик" и на Азис?
- Съветвам Крум да направи още един Азис - единият да си води предаването по телевизията, а другият да ходи по участия. В момента заявките за корпоративните партита за другата година в Русия вече започнаха, а за новогодишните празници всичко е запълнено.
- Колко струват големите?
- Ето, "Бони М" струват 15 000 долара за едно участие. Тази група още кефи руснаците. Те пеят на живо, а голяма част от хитовете изпълняват дори акапелно.
- Защо не каните българските попфолк звезди в Русия?
- Там няма много млади хора от България, както е в Испания или в Белгия. Тук има предимно строители, а те си знаят само братя Аргирови и Лили Иванова
Те имат други вкусове. Правих опити да закарам фолк певици, но нямаше интерес. Дано сега успеем.
- Вярно ли е, че Мадона иска 4 млн. долара за да дойде в България?
- Не мога да ви кажа дали това е вярно. Мадона е такава звезда, че едва ли е чувала, че някой я кани в България. Но вижте, моите звезди "Чай в двоем" може да гостуват у нас, но след като направят песните със Софи Маринова. Едната песен със Софи ще е в руски стил, а другата ще е с фолк мотиви.
- Колко ви струват Софи и Лияна?
- Питайте Крум колко ще им даде. С него се уговарям за парите, а той решава колко да получат.
- Как се веселят богатите хора в Москва?
- Богаташите обикновено си запазват маси в подходящите заведения, като най-евтината резервация е от 2500 евро, а цените стигат и 10 000. Това също се пише в сивито на този човек - къде ходи и колко харчи. Има маси, които са заети целогодишно. Това са клубове за 3000-4000 човека. И този богаташ знае, че ще има запазена маса и като отиде там, няма да чака и да се бута за места. В тези заведения се канят само известни диджеи и изпълнители. Там бутилката шампанско стига до 5000 долара и всички заведения са пълни в петък и в събота.
Георги Делчев

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини