От х:

Днес в x:

Спират търга за новите паспорти

Ще бъде прекратена процедурата за социалната обществена поръчка на новите паспорти.
Това съобщи заместник-министърът на вътрешните работи Горан Йонов и уточни, че причината за прекратяването на процедурата е, че 6-те фирми кандидати имат неясноти или пропуски в офертите.

6-те фирми са известни и авторитетни и според заместник-министъра допуснатите от тях слабости са лесно отстраними.

Ще бъде изчакан 14-дневният срок за обжалване и процедурата ще бъде повторена.

Всички кандидати са били уведомени за допуснатите пропуски. Банковите гаранции ще им бъдат върнати.

Резултатът от прекратяването и повтарянето на процедурата според Горан Йонов, ще се изрази в закъснение с около 2-3 месеца.

Очакваше се първият нов паспорт да бъде издаден в края на тази година или първата седмица на януари догодина, но при създалата се ситуация това ще стане с около 3 месеца по-късно, каза Йонов.

Той съобщи още, че Европейската комисия ще бъде уведомена, че това забавяне не е по наша вина.

Като пример за допуснатите пропуски от страна на фирмите беше посочено неподаване на изисквани по закона за обществените поръчки декларации.

При обявяването на пресконференцията от пресцентъра на МВР изрично бяха посочили, че на нея ще присъства и министърът на вътрешните работи Румен Петков, който обаче не дойде.

Помолен да коментира криминалните новини от последните 24 часа - два разстрела в София, заместник-министър Йонов категорично заяви, че няма да излезе от темата за паспортите и подчерта, че неговият ресор са международните отношения, а също и търгът за паспортите.
Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини