От х:

Днес в x:

Букмейкърски скандал разтресе и Англия

Днес футболната асоциация на Англия обяви, че ще разследва съобщение в пресата, че бивш играч от Висшата лига умишлено си е изкарал червен картон заради дълг от 50 хиляди лири. Според вестник "Индипендънт" въпросният футболист е трябвало да получи червен картон и след това отборът му да загуби.

Играчът, чието име не се споменава, е имал дълг от 50 хиляди паунда към букмейкърска къща. Общият брой на наказателните картони за един от отборите в мача също е бил манипулиран от букмейкърите. Поради тази причина играчът е убедил трима свои съотборници да си изкарат жълти картони.

Първата цел на футболната асоциация е да разбрере дали манипулацията е станала на територията на Англия. Случаят бе разкрит на специализиран семинар в Хемпшир по-рано тази седмица. Този случай доказва, че Англия не е имунизирана срещу корупцията, която разтресе преди време футболът в Германия и Италия.

"Ще започнем незабавно проучване на историята и първото нещо, което трябва да установим е дали този мач е игран в Англия или не. В статията се казва, че е само във Великобритания. Има строги правила, забраняващи на играч да залагат на срещи, в които взимат пряко участие", заяви говорител на ФА.

Всички играчи, които уреждат мачове, трябва да получават доживотни наказания да не играят футбол, категоричен пък бе мениджърът на лондонския гранд Арсенал - Арсен Венгер.

"Това са изненадващо лоши новини. Ако те бъдат доказани, правата на въпросните футболисти трябва да бъдат спрени завинаги. Най-важното нещо е нашата игра да бъде честна", каза Венгер.
Източник: sportni.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини