От х:

Днес в x:

Зауахири: ООН е враг на исляма

Един от лидерите на "Ал Кайда" - Айман Зауахири, твърди, че ООН е враг на исляма и мюсюлманите.

"Нейна вина е учредяването и легитимацията на държавата Израел и присвояването на мюсюлмански земи. Тя възпириема Чечения като неразделима част на държавата на руските кръстоносци и Мелиля - испанския анклав в Мароко.

ООН подкрепя присъствието на чуждестрани кръстоносци в Ирак и Афганистан и е одобрила независимостта на Източен Тимор", заявява Зауахири.

Тя обаче не признава това право за Чечения, нито за мюсюлманите в Кавказ, също и Кашмир, както за Сеута, Мелиля и Босна", допълва Зауахири.

Той защити нападенията над обекти на ООН. През декември м.г. при бомбени нападения срещу сгради на ООН в Алжир бяха убити 41 души, а през 2003 г. 22 души загинаха при бомбен атентат срещу сграда на световната организация в Багдад.

Зуахири даде отговари на зададените му над 900 въпроса от поддръжници, критици и журналисти от декември м.г. до 16 януари. Той уточни, че е избрал около 100 от тях.

Зауахири уверява, че лидерът на "Ал Кайда" Осама бин Ладен е в добро здраве. Недоброжелателите ни все опитват да разпространяват лъжлива нформация, че е болен.

В отговор на отправените критики, вторият в йерархията на "Ал Кайда" подчертава, че "терористичната мрежа не убива невинни".

"Не сме убивали невинни, в Багдад, Мароко, или в Алжир, където и да е. Ако при операции на муджахидините са били убити невинни, това е станало неволно или по необходимост", допълни той в отговор на остро зададен му въпрос.

"Ал Кайда" пое отговорността за унищожаването на Световния търговски център в Ню Йорк през 2001 г., при което загинаха близо 3000 души, а нейни поддръжници в Ирак, Афганистан и Алжир редовно взривяват бомби в гъсто населени градски райони, взимайки хиляди жертви,припомнят агенциите.

Очаквам влиянието на джихада (свещената война) да се разпространи след изтеглянето на американците от Ирак и да се насочи към Ерусалим", каза още Зауахири в отговор на въпроси за евинтуални бъдещи нападения над Израел.

Той предрече края на саудитската държава и на правителството на родния му Египет, което по негови думи е "корумпиран изгнил режим".

Зауахири обяви, че египетските полицаи и членове на службите за сигурност са позволени мишени за убиване и намекна, че има свои поддръжници сред египетската армия, като човекът, който през 1981 г. уби президента Ануар Садат.

Източник: netinfo.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини