От х:

Днес в x:

Реал Мадрид прави училище в София

Реал Мадрид ще открие първото си социално училище в Източна Европа, като то ще бъде в България. Това стана ясно, след като кметът на София Бойко Борисов подписа споразумение с президента на испанския гранд Рамон Калдерон за сътрудничество между общината и благотворителната фондация на футболния клуб в областта на младежта и спорта.
"За мен е голяма чест, че с помощта на кмета ще отворим социално футболно училище в Източна Европа. Вече имаме такива училища в Азия, Южна Америка и Африка. Това ще помогне на Реал Мадрид да се развие не само като спортна институция. Нашият клуб трябва да носи радост и да дава много на обществото", заяви Калдерон.

Калдерон обясни още, че кметът на София го е спечелил за каузата със социалната си ангажираност към проблемите на младите хора, след като двамата са се запознали в Европейския парламент в края на миналата година.

"В социалните училища по футбол децата могат както да развият своите спортни възможности, така също да получат знания в други области и възпитание, с което да станат добри граждани", каза Калдерон.

Борисов благодари на испанския си гост за избора на Реал Мадрид за откриването на първото социално училище по футбол в Източна Европа.

"Искам да поздравя Рамон Калдерон от името на всички футболни хора в България. Ще бъдем много щастливи ако след Христо Стоичков в Барселона, някой българин да заиграе и в Реал Мадрид. Надявам се в близко или в далечно бъдеще някоя от звездитe от клуба да посети България", каза Борисов.

Фондация "Реал Мадрид" се занимава с благотворителна дейност, насочена предимно към работа с младежи в неравностойно положение. Заедно с Калдерон на посещение в българската столица е и вицепрезидентът на организацията Антонио Медина Куадрос.

Калдерон ще остане в София три дни, а след седмица Борисов ще гостува в Мадрид.

Кметът на София и президентът на Реал Мадрид ще посетят на 3 април (четвъртък) в 10:00 часа социално учебно-професионален център "Княз Борис I", който се намира на улица "Баба Вида" 1.
Източник: netinfo.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини