От х:

Днес в x:

Представят Ferrari F149 в Париж

Президентът на Ferrari Лука ди Монтедземоло изненада и публиката, и PR отдела на компанията по време на пресконференцията в Женева, като обяви, че Ferrari ще представи своя нов GT автомобил с предноразположен V8 двигател (известен вътре в компанията като F149) по време на автомобилното изложение в Париж този октомври.
Тези, които очакваха с нетърпение изцяло новия модел на Ferrari, ще бъдат разочаровани да чуят, че новият F149 GT ще бъде ценово над базовия F430, когато влезе в продажба през 2009 година.

Според предишни предположения и спекулации този автомобил трябваше да бъде ново Ferrari в стил Dyno с цена от порядъка на 135 000 евро. Тези слухове обаче се оказаха далеч от истината с оглед на факта, че F430 струва около 185 000 евро, а F149 ще бъде по-скъп.

На този етап Ferrari не желаят да разкриват някакви детайли, но засега се знае, че дизайнът на колата ще бъде чисто нов и ще бъде с променлива архитектура, което означава, че вероятно ще може да се избира между интериор с 2 + 2 места или съответно 2 места и повече багажно пространство. Очаквайте стандартно автомобилът да има конвенционален стоманен покрив, като почти сигурно той ще има и прозрачна област или пък ще се сгъва (например като при 575 Super America).

Очаква се двигателят да бъде модифицирана версия на настоящия 4.3-литров V8 двигател от F430, който би трябвало да предоставя малко повече мощност благодарение на технологията на директния инжекцион и нова елементи в системата за подаване на бензин, като всичко това трябва да спомогне за редуцирането на емисиите на СО2.

Промененият двигател ще бъде куплиран с нова трансмисия, която може да се окаже DCT предавателната кутия, за която се знае, че е разработвана в момента от Ferrari.

Очакват се интересни времена за Ferrari, които се надяват с новия си модел да спечелят нова публика - клиентите, които досега са се колебали заради средноразположения V8 в моделите.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини