От х:

Днес в x:

Qeen пускат първи албум след 13 години пауза

Легендарната рок група "Куин" обяви на Интернет сайта си, че пуска през септември първия си албум за последните 13 години. В съобщението се посочват и детайли за етапите от предстоящото турне на групата.

Албумът, който още няма заглавие, ще излезе на 1 септември. Пол Роджърс, който се присъедини към групата след смъртта на Фреди Меркюри през 1991г., ще участва в турнето, се посочва в сайта.

Браян Мей, Роджър Тейлър и Пол Роджърс вече записаха диска, който ще е първия след "Мейд ин Хевън" /"Made In Heaven"/, излязъл през 1995 г. Според говорител на "Куин" Джон Дийкън предпочете да не участва в музикалния проект.

Излизането на албума е предвидено две седмици преди началото на турнето на групата, която ще изнесе концерти в 14 страни за 7 седмици. Началото на турнето е на 16 септември в Москва.

В Полша "Куин" ще изнесат безплатен концерт на корабостроителницата в Гданск, където се роди синдикатът "Солидарност" през 80-те години на ХХ век. След края на това турне плановете на групата включват и турне в Латинска Америка, но подробности за него не се посочват.


Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини