От х:

Днес в x:

Искат 12 000 евро за хотелска стая на морето

Два месеца преди старта на туристическия сезон в Слънчев бряг започна разпродажба на хотелски стаи. За 12 000 евро човек може да си купи 24 кв. м жилищна площ, заедно с обзавеждането. Офертата е на хотел Парк. Там се предлага и пакет от две стаи за 30 500 евро. Добре познатият от социалистическото ни минало Еделвайс пък пусна обяви за апартаменти. 46 кв. м вървят по 30 хиляди евро.

Непретенциозните клиенти могат да избират от по-овехтелите стаи на общежитие Строител, които досега се използваха предимно от работещите в курорта. Цената им е 25 000 лева.

Заради хиперзастрояването на Слънчев бряг през последните няколко месеца стойността на имотите пада драстично. Малък апартамент в центъра на комплекса може да се купи от 40 до 50 000 евро. Още по-евтини са жилищата в зона "Запад", където кооперациите никнат като гъби.

Агенциите за недвижими имоти отчитат необясним спад и в цените на жилищата в Несебър. Апартаментите във ваканционни сгради в новия град се разпродават за 400-500 евро на кв.м, или на цените на панелките в най-отдалечения бургаски кв. Меден рудник.

Само Созопол засега удържа на срива на имотите в черноморските курорти. Ваканционните жилища там са четири пъти по-скъпи в сравнение с тези в Слънчев бряг и продължават да растат. Новите в момента се търгуват на цени от 1200 до 1600 евро за квадратен метър.

Източник: journey.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини