От х:

Днес в x:

Преглед на печата - 12 март

Бензинджия брани оборота, колят го, челно информира „Новинар юг" днес.Криминалисти арестуваха вчера сутринта рецидивиста Гюнай Тефик-Генадий, малко след като той нападнал с нож дежурния и се опитал да ограби бензиностанция в Хасково.

Марица проби и закона, е озаглавена водещата публикация. Оказва се, че областният управител трябва да нареди да се чисти реката, обаче не е ясно на кого.

Пропускат срока за оптимизацията на школата, прогнозира дописка на втора страница. Експертите от хасковската общинска администрация все още обмислят начин за безболезнени реформи в училищната мрежа. Предложението за оптимизация трябва да бъде подадено до 31 март, или най- късно през май.

И още от заглавията в броя днес: Билетът за тролея също скача? ДПС-Искендер бойкотира гледането на бюджета в Минерални бани. 2000 кандидат – осиновители избират своето сред 50 деца.

Теглят първолаците само с решение на родителите, е озаглавена водещата публикация на „Хасковска Марица". Родителско съгласие ще се наложи да искат инспекторите от РИОКОЗ, за да измерят ръста и теглото на 70 първолаци от Хасковска област.Националното проучване на нивото на затлъстяване при децата е разпоредено от Здравното министерство.

Описват опасни сгради в Маджаровско, съобщава още вестникът. Рушащи се къщи има навсякъде в общината, заради туристите обмислят наредба за премахването им.

Коне, жокеи и зрители очакват тазгодишната Тодоровденска кушия в Харманли, е темата на страница четвърта. Надпреварата ще се проведе на специален хиподрум, направен от местния конен клуб.

И още от акцентите в изданието: Обсъждат бюджета на Любимец по интернет. Скитащи кучета нападат дивеча. Фермери се срещат със зам.-министъра на земеделието днес.

За седмичника „Тракия" основното гласи: Загуби от над 600 000 лева понасят превозвачите заради нелегалните таксита в Димитровград.

Губернаторката Райна Йовчева дари компютъра си на читалището в село Брод. Защитената местност „Злато поле" влиза в екомрежата НАТУРА 2000. В Райново ще правят читалище и орнитоложки клуб.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини