От х:

Днес в x:

Преглед на печата - 6 март

50 000 без зъболекар, е голямото заглавие от първа страница на „Новинар юг". 24 свободни практики по селата са обявени от Регионалния център по здравеопазване. Местните стоматолози не желаят да работят в селските здравни служби.

Затвор за нелегалните таксита, днес е темата на водещата публикация. Санкцията е поискана от хасковсковски и димитровградски транспортни фирми на среща с областния управител. Община Димитровград слага камери по спирките, за да се бори с незаконния превоз на пътници.

Плетач на кошове и овчар на съд за пожари, четем на трета страница на весника. Пред Темида двамата застават заради причинени огромни запалвания през миналото лято. С над 300% са се увеличили пожарите в стърнища през февруари и март в сравнение със същия период на миналата година.

Другите акценти в броя днес: Вертолети ще охраняват границата ни с Турция. Закрит плувен басейн и ски писта правят в Стамболово. Затварят ледената пързалка на 10 март. Първите щъркели се появиха в хасковското село Манастир.

За хасковлийка с енцефалит след грип съобщава днешното издание на „Хасковска Марица". Толкова много усложнения след епидемия не е имало от години, твърдят хасковски лекари.

Георги Иванов номиниран за „Човек на 21 век", информира публикация на първа страница. Кметът на Хасково ще се съревновава за престижното отличие в категорията за управленец с успешни показатели на дейността с градоначалниците на Русе, София, Смолян, Сливен, Варна, Плевен, Велико Търново и Кърджали.

Родители носят „откуп" за сина си, той спи в къщи, е озаглавена статия на трета страница. Мошеници пробвали да измамят възрастно семейство с „новината", че синът им е предизвикал тежка катастрофа. Случайност спасила от измамата за 3 000 лева харманлийците.

И още от загглавията в „Хасковска Марица" днес: 17 милиона лева събра НАП-Хасково за януари. 254 са пожарите за месец в областта. 13 хиляди лева глоби наложи регионалната екоинспекция.
Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини